L'advocat Gonzalo Boye
L'advocat Gonzalo Boye
Barcelona

Boye sobre Llarena: "S'ha anat marcant gols en pròpia porta des del començament"

La defensa de Puigdemont confia que la justícia alemanya també rebutjarà el càrrec de malversació

RedaccióActualitzat

Els advocats de Carles Puigdemont confien que la justícia alemanya també rebutjarà el càrrec de malversació contra el seu defensat. Ho ha vaticinat a "El matí de Catalunya Ràdio" Gonzalo Boye, membre de l'equip jurídic de Puigdemont, l'endemà que el Tribunal de Schleswig-Holstein tornés a desestimar el delicte de rebel·lió.

Boye ha explicat els dubtes que els jutges alemanys tenen sobre la malversació.

"La informació és contradictòria. A més és molt poc probable la comissió del delicte per ell reclamat. Un cop més estem atribuint una responsabilitat penal a una persona que només la tenia de caràcter polític sobre una malversació que, a més, no s'ha donat. Això no ho dic jo, ho diu Montoro."

 

L'advocat ha destacat que la resolució d'aquest dimarts és un nou cop de la justícia europea a l'espanyola.

"Si em permet el símil, s'han anat marcant gols en pròpia porta des del començament. Aquesta és la segona vegada que li diuen al fiscal alemany, en representació del senyor Llarena, que aquest delicte no existeix. Com a tal, aquests fets no són delictius a Alemanya."

 

"Vol realment intentar-ho el senyor Llarena per tercera vegada? Vol fer un altre cop el ridícul? Jo penso que ja està bé, no?", assegurava Gonzalo Boye al "Més324" aquest dimarts al vespre

"Sincerament, nosaltres no tenim ganes del 3 a 0, a Bèlgica hem guanyat per 3 a 0, i aquí volem guanyar per 6 a 0. I tenim clar que en un estat democràtic no pot considerar-se ni rebel·lió, ni sedició, ni delictiu, actes que són merament democràtics."

 

Boye ha distingit aquest dimecres a "El matí de Catalunya Ràdio" entre el magistrat del Suprem Pablo Llarena i la justícia espanyola, i creu que abans de jutjar els independentistes catalans empresonats "Espanya hauria de decidir si continua dins la UE o es converteix en un país aïllat, com Albània".

L'advocat calcula que, a la segona meitat del mes juny, la justícia alemanya farà pública la seva resolució definitiva sobre l'euroordre d'extradició a Espanya de Puigdemont.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàInvestiduraArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut