Boye: "Se m'està tractant com un enemic, com als catalans"

L'advocat que porta la defensa de Puigdemont creu que el seu processament a l'Audiència Nacional és una operació per desestabilitzar la seva feina

RedaccióActualitzat

Aquesta setmana s'ha confirmat el processament de Gonzalo Boye en una causa relacionada amb el narco Sito Miñanco. L'advocat que porta la defensa dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra està imputat per un presumpte delicte de blanqueig de capitals procedents del narcotràfic. Boye creu que la decisió de l'Audiència és una operació per desestabilitzar la defensa dels exiliats.

L'advocat argumenta que se l'està "tractant com un enemic, com als catalans". En una entrevista al programa "Preguntes Freqüents", Boye assegura que mai li havien passat "tantes coses negatives provinents del mateix òrgan judicial com en l'últim any i mig".

 

Boye considera que el seu processament és "una demostració més" que els seus clients viuen una "persecució que és política". I afegeix que la intenció de la justícia espanyola és desestabilitzar el dret de defensa dels exiliats.

L'advocat avança que no pensa pagar ni la fiança, de 900.000 euros per cobrir una possible sanció, ni cap multa.

 

La causa l'ha obert la jutge de l'Audiència Nacional i exregidora del PP a Madrid María Tardón. I Boye assenyala el fiscal Ignacio de Lucas, de qui diu que "amb el seu concurs es va posar en llibertat un presumpte assassí a canvi d'involucrar-me en aquesta causa".

 

L'Audiència Nacional ha processat José Ramón Prado Bugallo, conegut com a Sito Miñanco, i altres 45 persones físiques i 5 jurídiques per la seva presumpta participació en dues operacions amb què pretenien introduir a Espanya gairebé quatre tones de cocaïna i per la creació d'un entramat criminal per blanquejar els diners obtinguts amb la droga.
 

Segons la jutge de l'Audiència Nacional, Boye i dos advocats van maniobrar per justificar la procedència legal d'uns 900.000 euros en metàl·lic intervinguts a Barajas.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontAudiència NacionalProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut