Boye avisa la JEP que amb la substitució de Torra pot cometre un delicte

RedaccióActualitzat

L'advocat del president Quim Torra, Gonzalo Boye, insisteix que la Junta Electoral Central és un òrgan administratiu i que no pot passar al davant del Tribunal Suprem ni de la mesa del Parlament per retirar-li la condició de diputat.

En una entrevista a "El suplement", de Catalunya Ràdio, Boye ha fet una advertència a la Junta Electoral Provincial, que ha retirat la credencial de diputat del Parlament al president de la Generalitat seguint el dictamen de la JEC.

"Convido els membres de la Junta Electoral Provincial que es llegeixin la part de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) que conté normes penals. L'emissió de credencials indegudes és un delicte."

Boye fa referència a la substitució de Torra com a diputat per Ferran Mascarell, el següent de la llista de Junts per Catalunya. L'advocat entén que la Junta Electoral Central ha "traslladat el problema" a la Provincial i li demana que faci una cosa que no es pot fer: emetre unes credencials de diputat que no corresponen.

L'advocat entén que la Junta Electoral té pressa per retirar l'acta de diputat a Torra per avançar-se a la possibilitat que el Suprem doni la raó al president i tombi l'acord de la JEC. Boye es pregunta què passaria si es fes cas a la JEC i hi acabés havent dos presidents.

"Si poséssim el mateix escenari en una altra comunitat autònoma, hi hauria consens que el que ha passat amb Quim Torra és una barbaritat."

Gonzalo Boye també ha destacat que tant la Junta Electoral Central com la de Barcelona estan d'acord que el càrrec de diputat al Parlament és una condició per ser president, però no per continuar exercint el càrrec.

"L'única cosa en què estem d'acord la JEC, la JEP i nosaltres és que el càrrec de diputat al Parlament és una condició per ser president, però no per continuar sent president."

Finalment, l'advocat de Torra ha afirmat que el president acatarà una sentència ferma.


Reunió al Parlament

En saber-se que el Suprem no acceptava les mesures cautelaríssimes demanades per ell, Quim Torra va abordar la situació amb les forces independentistes del Parlament i després en una reunió extraordinària del consell executiu. De les trobades en va sortir una declaració en què Torra s'afirmava com a diputat i president, i exigia accions per protegir les institucions catalanes.

El Parlament assegura que Quim Torra tindrà garantida la participació en el ple previst per d'aquí dues setmanes, encara que la Junta Electoral Provincial de Barcelona, executant l'acord de la Junta Electoral Central, ha declarat vacant l'escó del president de la Generalitat i estableix que s'ha d'expedir la credencial com a nou diputat a Ferran Mascarell, el següent de la llista de Junts per Catalunya.

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, assegura que la decisió de la Junta Electoral Electoral de Barcelona de declarar vacant l'escó del president Quim Torra no tindrà cap efecte fins que la decisió del Suprem no sigui ferma.

ARXIVAT A:
Quim Torra
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut