Madrid

Boya, al Suprem, fa seves unes paraules de Llarena: "La resposta no ha de ser judicial"

RedaccióActualitzat

TV3 ha tingut accés a les declaracions de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya davant el jutge del Tribunal Suprem, el 14 de febrer. Boya va assegurar a Llarena que el problema català ha de tenir una solució política i no judicial.

En un moment de la declaració, Boya recorda al jutge unes paraules d'una entrevista en què ell també feia aquesta consideració, però Llarena li respon matisant les seves paraules.

- (Boya) La qüestió de la identitat catalana i de la integritat de l'estat espanyol no té resposta judicial sinó política i aquesta frase és seva, senyoria, d'una entrevista que va fer...

- (Llarena) Fonamentalment.

- (Boya) Fonamentalment.

- (Llarena) S'oblida vostè d'un matís important.

- (Boya) No. Si jo estic molt d'acord amb aquesta frase.

- (Llarena) Amb la seva o amb la meva?

- (Boya) Amb la que li acabo de dir. La resposta ha de ser política. En el moment en què la resposta és judicial crec que tenim un problema.

 

La defensa de Boya i també la d'Anna Gabriel han qüestionat la competència i la imparcialitat del Suprem per jutjar la causa contra el procés independentista i han demanat al Tribunal Constitucional que sigui el TSJC qui assumeixi la causa per rebel·lió.

La petició feta divendres passat es va presentar perquè encara no han rebut resposta del Suprem, en el recurs presentat al gener perquè aquest tribunal declinés la seva competència.

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés catalàCUP
Anar al contingut