Eva Baltasar, en rebre el premi d'Òmnium (ACN/Pere Francesch)

"Boulder", d'Eva Baltasar, Premi Òmnium a la Millor Novel·la del 2020

RedaccióActualitzat

"Boulder", d'Eva Baltasar, ha guanyat el 4t Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any, d'entre totes les publicades el 2020.

L'acte s'ha celebrat a la sala Hiroshima de Barcelona i l'ha presidit Jordi Cuixart, aprofitant el tercer grau penitenciari. "Boulder" s'ha imposat a les altres dues obres finalistes: "La mar rodona", de Sebastià Perelló, i "La drecera", de Miquel Martín i Serra.

 

 

El llibre premiat d'Eva Baltasar és el segon del tríptic que l'autora va començar el 2018 amb l'obra "Permagel". "Boulder" és la història d'una parella de dones confrontades al desig de soledat, a la vida en comú i a la maternitat.

"Boulder", el llibre guanyador del Premi d'Òmnium (ACN/Mar Vila)

És la quarta edició d'aquest premi, el més ben dotat econòmicament per a obra publicada: 20.000 euros directes per al guardonat i 5.000 euros més destinats a promoció.

"Els estranys", de Raül Garrigasait, "Aprendre a parlar amb les plantes", de Marta Orriols, i "L'esperit del temps", de Martí Domínguez, van ser els guanyadors en les tres edicions anteriors.

Les altres dues novel·les finalistes eren "La drecera", de Miquel Martín i Serra, i "La mar rodona", de Sebastià Perelló.

Eva Baltasar, Miquel Martín i Sebastià Perelló, els tres finalistes (ACN/Pere Francesch)

El jurat estava format per Anna Casassas, Marta Segarra, Carme Gregori, Xavier Pla i Oriol Izquierdo, que van escollir les tres novel·les d'entre les 12 seleccionades a principis de novembre i que, finalment, han decidit la guanyadora.

Les 12 novel·les les va escollir un altre jurat o comitè entre totes les publicades en català entre el novembre del 2019 i l'octubre del 2020.

Jordi Cuixart i Eva Baltasar (ACN/Pere Francesch)

En el seu parlament, Jordi Cuixart ha dit que ha estat un dia especial perquè és el seu primer acte cultural després de 1.200 dies de presó.
 

 

 

 

ARXIVAT A:
LiteraturaÒmnium CulturalJordi Cuixart
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut