Forces de defensa de Botswana inspeccionen el cos d'un elefant
Forces de defensa de Botswana inspeccionen el cos d'un elefant
Botswana

Botswana permet tornar a caçar elefants després d'una prohibició de 5 anys

Han venut permís per caçar 60 elefants per 2,1 milions d'euros

RedaccióActualitzat

El govern de Botswana ha subhastat llicències de cacera per un total de 70 elefants en 7 districtes del país. És la primera vegada que es podrà caçar elefants al país des que el president Monkgweetsi Masisi va decretar la prohibició de matar-los ara fa 5 anys.

El país argumenta que la caça és necessària perquè hi ha sobrepoblació d'elefants. La població global d'elefants a Botswana ha augmentat de 80.000 la dècada dels 90 a 135.000 al 2010. Avui, representen un terç del total d'exemplars del continent africà.

L'augment de la població, segons el govern, causa desperfectes als cultius dels agricultors i limita les zones de conreu.


Un negoci de més de dos milions d'euros

La venda de llicències de caça d'elefants proporciona a l'estat milions de dòlars ja que Botswana és el país africà que acull més elefants.

En aquesta ocasió s'ha posat a la venda el permís per caçar 7 grups de 10 elefants. El preu inicial és de 16.600 euros per cada unitat. Se n'han venut 60 per més de 2,1 milions d'euros. Adrian Rass, director de la subhasta, declara que l'operació ha estat un èxit.

El portaveu del departament de parcs nacionals ha explicat que els compradors només poden ser empreses registrades al país, que obtenen llicències en àrees restringides i controlades.

 

Botswana, Zimbàbue, Zàmbia, Namíbia i Sud-àfrica han adoptat polítiques de protecció dels animals els últims anys. Però també concedeixen permisos de cacera per controlar que els animals no afectin la població civil. Neil Fitt, antic cap de l'ONG en defensa del medi ambient Kalahari Conservation Club, argumenta que no veu problema si la caça s'efectua èticament:

"Caçar elefants no serà un estàndard per al desenvolupament sostenible, però alleugereix el conflicte dels camps. No veig problema si la caça es desenvolupa de forma adequada."

En canvi, la fundació africana EMS que treballa per protegir els drets dels animals, i especialment dels elefants, ha criticat la decisió del govern de Botswana: "Vergonya, president Masisi, no ho oblidarem".

 

La mort de Cecil

La mort del lleó Cecil quatre anys enrere per un turista americà a Zimbàbue va reobrir el debat internacional sobre la cacera d'animals al continent africà.

El moviment de protesta per la mort del lleó va acabar aconseguint que alguns països africans imposessin restriccions més severes a la caça i perseguissin els caçadors. L'any passat, Botswana va prohibir l'entrada a dos caçadors que havien matat un elefant i havien intentat amagar-ho.

ARXIVAT A:
Medi ambientÀfrica
Anar al contingut