Elefants bevent en un parc de Botswana (iStock)

Botswana amenaça d'enviar 20.000 elefants a Alemanya per les crítiques al negoci de la caça

El partit alemany dels Verds vol prohibir la importació de trofeus de caça d'espècies protegides, i el president de Botswana ha respost amb aquest "regal"

RedaccióActualitzat

El president de Botswana, Mokgweetsi Masisi, ha amenaçat Alemanya amb l'enviament de fins a 20.000 elefants després que Berlín hagi criticat en repetides ocasions la caça d'aquests paquiderms i l'exportació dels trofeus de caça, que Botswana permet per regular el nombre d'animals que habiten aquest país de l'Àfrica meridional.

Botswana, un país sense litoral del sud d'Àfrica, acull la població d'elefants més gran del món, uns 130.000. Això fa que la convivència sigui difícil, segons el president, que lamenta atacs contra persones, pobles i conreus.

Masisi ha assegurat al diari Bild que no es tracta de cap mena de broma, que estaran encantats de fer aquest regal a Alemanya i que refusen qualsevol negativa que puguin rebre per part dels alemanys.

"Si els Verds ho saben tot millor que nosaltres, ells i Steffi Lemke (ministra federal alemanya de Medi Ambient) haurien de mostrar com conviure amb elefants sense caçar. La caça és un mitjà per controlar les poblacions (...) 20.000 elefants salvatges per a Alemanya. No és una broma."

Manada d'elefants en un parc de Botswana (iStock)

El partit Verd alemany (Die Grünen) ja havia plantejat a principis d'aquest 2024 la possibilitat de limitar més estrictament la importació d'aquests trofeus per solucionar els problemes de caça furtiva: "El ministeri té previst reduir les importacions de trofeus de caça d'espècies protegides i, en casos individuals, prohibir-los completament."

D'altra banda, l'organització Persones pel Tracte Ètic dels Animals (PETA) ha donat suport als plans de Lemke de restringir o, fins i tot, prohibir la importació d'aquests trofeus. Qualifiquen la caça de trofeus com "un hobby de gent rica que té més diners que moral". 

No és la primera enganxada que Masisi ha tingut amb els Verds. Després d'una reunió entre Steffi Lemke i el ministre de Medi Ambient de Botswana, aquest últim es va mostrar molt molest amb els alemanys: "Els Verds ens miren amb menyspreu, són fonamentalistes que actuen per ideologia."

Sobre aquest "regal" de 20.000 elefants anunciat pel president Masisi, el Ministeri de Medi Ambient alemany ha explicat que "Botswana encara no s'ha posat en contacte" amb ells per parlar sobre aquest tema.

Botswana va aixecar la prohibició total de la caça el 2019, mesura posada en funcionament cinc anys abans per revertir la disminució de les poblacions d'elefants i altres espècies d'animals, cosa que va fer enfadar els defensors dels animals. Cal destacar que la caça comercial també és una font important d'ingressos locals i, per tant, s'han hagut d'implantar polítiques de control. És per això que, des de llavors, Botswana decideix anualment la quota d'animals que es poden caçar.

 

 

ARXIVAT A:
AlemanyaÀfrica
Anar al contingut