La Guàrdia Urbana ha informat els assistents que no es podia beure a l'espai públic
La Guàrdia Urbana ha informat els assistents que no es podia beure a l'espai públic
Barcelona

Botellons a les platges desafien les noves restriccions a Barcelona

La festa i les aglomeracions han tornat a les platges de Barcelona, la nit que entrava el vigor el tancament de bars i restaurants a dos quarts d'una

RedaccióActualitzat

Aquesta podria ser l'última nit sense toc de queda i els botellons ho han aprofitat. El govern està pendent de la justícia per aplicar un nou confinament nocturn a Catalunya. De moment encara es pot sortir de nit, però ja han entrat en vigor les noves restriccions que obligen a tancar bars i restaurants i qualsevol proposta d'oci a dos quarts d'una de la matinada.

Es pot sortir de nit, però no es pot menjar ni beure als espais públics. Amb aquesta mesura es volien evitar els anomenats botellons. Però la platja de Barcelona s'ha tornat a omplir de persones que volien seguir de festa, en especial de turistes, com es pot veure en aquesta crònica nocturna:

La resolució de noves restriccions, que té una vigència d'una setmana, recomana als ajuntaments limitar l'accés a parcs i platges des de dos quarts d'una de la matinada fins a les sis del matí. 

Preparant-se per al toc de queda

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat al programa "Els matins" de TV3 les noves mesures aprovades i també el toc de queda. Admet, però, que s'hauran de destinar recursos a fer complir les normes i defensa que caldrà més coordinació entre cossos policials:

"Amb aquestes mesures només s'assoleix un resultat efectiu si hi ha una coordinació entre Mossos d'Esquadra i policia local."

Elena assegura que a l'estiu ja es destinen més agents al carrer i que amb el confinament han fet un pla per incorporar més hores extres de la policia. Aquest dijous, el conseller va explicar que hi ha un reforç de 300 agents dels Mossos per evitar concentracions de persones, "sobretot a Barcelona i poblacions del litoral".

La policia no només posarà multes. Elena ha explicat que hi haurà patrulles avisant del confinament nocturn a partir de les 10 de la nit. I també ha fer una crida a la responsabilitat dels ciutadans per evitar aglomeracions i millorar les dades de la pandèmia.

ARXIVAT A:
Coronavirus Toc de queda
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut