Botelló, aglomeracions i poques mascaretes: una nit al cor del Raval de Barcelona

La Guàrdia Urbana ha desallotjat centenars de joves que es concentraven a la plaça dels Àngels de Barcelona

RedaccióActualitzat

Preocupen les xifres de contagis de Covid-19 en les trobades familiars i d'amics. Les primeres poden produIr-se en l'àmbit privat i passar desapercebudes, però les reunions d'amics, si són a la via pública i sense mesures, poden constituir un alt risc de contraure el virus. A Barcelona, la Guàrdia Urbana fa controls cada cap de setmana actuant en festes, botellons i aglomeracions de gent.

Un punt d'habitual concentració de joves és la plaça dels Àngels, amb venda ambulant d'alcohol i poques mascaretes. Aquest dissabte a la nit, la Urbana ha desallotjat centenars de joves que es concentraven davant del MACBA. 

Controls policials a Barcelona en festes i botellons per evitar la propagació dels contagis de coronavirus
 

Per les dues bandes de la plaça dels Àngels, fins a una desena de vehicles policials han entrat a la plaça i han fet fugir bona part dels que hi estaven concentrats. L'objectiu del dispositiu era desfer les aglomeracions de gent, aplicar l'ordenança municipal de civisme, i, especialment, totes les mesures anti-Covid.

La policia ha desallotjat unes 200 persones i ha posat 20 denuncies: quatre per no portar mascareta, cinc per incomplir el màxim de persones que es poden reunir i onze per consum d'alcohol.

Els agents han apartat i identificat algunes de les persones que hi eren. S'ha sancionat els que no duien mascareta, els que consumien alcohol a la via pública i els que estaven reunits en grups de més de sis persones.

Controls policials a Barcelona en festes i botellons per evitar la propagació dels contagis de coronavirus
 

L'arribada d'un dispositiu tan gran ha trencat l'ambient relaxat de la plaça. Només els patinadors que no consumien i no anaven en grups grans han pogut seguir amb la seva activitat en un racó.

Els agents han explicat les normes, les sancions econòmiques i la possibilitat de recórrer o de pagar ràpid per reduir l'import.

Al cap d'una hora de l'inici de l'operatiu, la presència policial continuada a la plaça ha estat totalment dissuasòria. Aquests operatius s'han fet cada cap de setmana per evitar els botellons.


23.600 desallotjats en dos mesos

Les reunions als espais públics, saltant-se les mesures anti-Covid, s'han repetit durant tot l'estiu. A Barcelona, i només els mesos de juliol i agost, més de 23.600 persones han estat desallotjades. S'han imposat més de 3.000 multes per consum d'alcohol al carrer, que arriben als 600 euros. 
I també s'han registrat gairebé 1.500 denúncies per no portar mascareta.

Trobades i aglomeracions que es concentren en alguns punts de la ciutat, com al cim del Turó del Carmel o el mateix Raval.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut