La planta de Bosch a Castellet i la Gornal (Google Street View)
La planta de Bosch a Castellet i la Gornal (Google Street View)

Bosch vol tancar la planta de Castellet i la Gornal on treballen 300 persones

El comitè d'empresa acusa la direcció de "deixadesa" i "falta d'inversió"

Redacció/AgènciesActualitzat

La direcció Bosch a Castellet i la Gornal, a l'Alt Penedès, ha comunicat als treballadors aquest dilluns la intenció de tramitar el tancament de la planta on  treballen 300 persones que fabriquen motors de parabrises per a diverses marques de cotxes.

Els representants dels treballadors han comunicat el seu rebuig a aquesta decisió, que qualifiquen de "mesura dràstica". Asseguren que la planta de Castellet ha fet diversos plans de viabilitat, amb ERO, baixes incentivades i reduccions salarials, i ha denunciat "deixadesa" i "falta d'inversió" per part de la companyia, que el 2003 havia arribat a tenir 1.300 treballadors i ara no supera els 300.

Des de l'empresa neguen haver abandonat la planta i asseguren que des del 2016 havien estat buscant activament opcions de reindustrialització i possibles compradors per evitar el tancament.

A Bosch vinculen l'anunci de tancament amb una pèrdua de competitivitat de la planta. En aquest sentit, asseguren també que la fàbrica de Castellet i la Gornal, que exporta el 80% de la producció, s'ha vist afectada per la caiguda mundial de producció de vehicles. Encara que afirmen que la situació no té a veure amb el tancament de Nissan.

Bosch té diverses plantes a Europa i la resta del món dedicades a la divisió d'automoció, i la seva intenció és traslladar-hi la producció que es fa a Castellet.

El comitè d'empresa ha anunciat que es reunirà aquest dimarts amb caràcter d'urgència per pactar les mesures que es prendran, així com per fer qualsevol tipus d'acció i després presentar-les a la plantilla.

A pocs quilòmetres d'aquesta factoria, a l'Arboç, els treballadors de la multinacional francesa Saint-Gobain han començat una vaga indefinida per aturar el tancament de la producció de vidre. La vaga afecta també Sekurit, la divisió que transforma el vidre en component de l'automòbil.

A Vilamalla, a l'Empordà, l'empresa de recanvis d'automòbil Establiments Coll ha presentat un concurs de creditors i ha anunciat un ERO que afectarà prop de 300 treballadors. Al març, la companyia va fer un expedient temporal, que va allargar fins el 31 de juliol. L'empresa, d'origen familiar, te 95 anys d'història en el sector de la distribució i comercialització de subministraments per a automòbils.

ARXIVAT A:
Atur
Anar al contingut