Bosch demana a Borrell que ho expliqui tot i l'acusa de perseguir un govern legítim

Redacció Actualitzat
TEMA:
Alfred Bosch

El programa "Preguntes Freqüents" ha convidat el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, arran de les acusacions d'espionatge contra el ministre Josep Borrell.

Bosch ha explicat que els han fet seguiment per part de les ambaixades espanyoles i a més s'ha demanat el tancament de tres ambaixades catalanes: al Regne Unit, Suïssa i Alemanya. És el que s'ha anomenat Borrellgate.

Això ha estat denunciat fins i tot per organismes internacionals, segons el conseller. "Està clar, ha declarat, que estan perseguint el que fan els nostres representants a Europa".

Bosch voldria que Borrell expliqués a qui han seguit, de quina manera ho han fet i quants diners reservats han fet servir. I diu que no coneix cap ordre que habiliti les ambaixades espanyoles perquè que puguin fer una cosa com aquesta.

 

 

A la pregunta de si és normal que un govern espiï, Bosch ha contestat que, quan es viu en perill, sí, però la Generalitat és un govern legítim i el govern espanyol el vol combatre: 

"El que s'està fent és perseguir l'acció d'un govern legal i legítim. Hi ha una acció de persecució política per combatre l'independentisme."

Alfred Bosch ha dit que les ambaixades de la Generalitat treballen pel país perquè es viu un moment que hi ha molta competència. Els ciutadans volen estar presents al món i hi ha d'haver una presència internacional.

Bosch ha afegit que sí que s'ha d'explicar és que a Catalunya i a Espanya es viu una crisi política, que hi ha gent a la presó i 2 milions de persones que es poden quedar sense veu a Europa.

Quan se li ha preguntat si la manera d'actuar de Borrell pot afectar la seva candidatura, Bosch ha declarat que el que més pot perjudicar Borrell és el mateix Borrell, que és un cap de la diplomàcia que actua amb molt poca diplomàcia. Borrell em va dir, ha afegit: "Em sembla que tu i jo no ens entendrem mai."

 

ARXIVAT A:
Alfred Bosch
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut