Els esportistes de Kosovo competiran en igualtat de condicions a Espanya
Els esportistes de Kosovo competiran en igualtat de condicions a Espanya

Borrell: "No reconeixerem Kosovo perquè ens ho digui un director general del COI"

El ministre d'Afers Exteriors nega que el govern espanyol denegués el visat d'esportistes kosovars durant el Mundial de karate

RedaccióActualitzat

El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, ha anunciat aquest dilluns que Espanya "no reconeixerà la independència de l'estat de Kosovo", malgrat les reclamacions del Comitè Olímpic Internacional (COI).

Borrell ha respost al comitè que "la política internacional d'Espanya no la dicta el COI", sobre la decisió de Kosovo i l'amenaça de fer fora Espanya dels campionats internacionals.

La polèmica ha sorgit després que el COI acusés La Moncloa de denegar visats a esportistes kosovars, durant el Mundial de karate a Madrid. Tal com va explicar el Comitè, el marcador del partit no establia la nacionalitat dels atletes kosovars. Per tant, va decidir enviar un comunicat a totes les federacions esportives perquè no es disputessin "competicions internacionals" si l'Estat no reconeixia la nacionalitat dels esportistes.

 

 

Borrell diu que Espanya "no ha negat cap visat"

En un comunicat, posteriorment el COI va afirmar que el govern havia acceptat donar visats als esportistes kosovars i permetre l'ús dels seus símbols en les competicions.

El ministre ha recalcat que al govern no li consta que s'hagi negat cap visat als esportistes:

"Les acusacions que Espanya ha negat el visat no tenen fonament, perquè no s'han presentat peticions."

La situació catalana dins la polèmica

Borrell ha vinculat la situació de Kosovo amb les declaracions que va fer el president de la Generalitat, Quim Torra, en què comparava Catalunya amb Kosovo.

"Quan sento Torra dient que Catalunya és com Kosovo, em pregunto a quin món viuen, saben què hi va passar allà?"


També ha criticat els independentistes que tracten de "bitxo estrany" el govern espanyol per no reconèixer Kosovo, ja que ha remarcat que hi ha 90 països del món que tampoc reconeixen la independència de l'estat balcànic.

Sobre la possibilitat que en un futur Espanya pugui reconèixer Kosovo, Borrell ha admès que podrien canviar d'opinió si Sèrbia el reconegués. A més, ha afegit que en el seu govern no són més "papistes que el papa".

ARXIVAT A:
Josep Borrell
Anar al contingut