Josep Borrell, ministre d'Afers Exteriors
Madrid

Borrell matisa: "Catalunya no és la nació política que és la base d'un estat"

Actualitzat

El ministre d'afers exteriors, Josep Borrell que dimarts passat, coincidint amb la Diada, deia a la BBC que Catalunya és una nació, aquest dijous, només dos dies després, s'ha autoesmenat en una entrevista a Onda Cero on ha matisat que no parlava de nació en termes polítics.

"Per mi la nació a Catalunya és la nació sociològica, la nació cultural, la nació de qui té un sentiment d'identitat col·lectiu, però que no és la nació política que és la base d'un estat. I això ho he explicat moltes vegades, no sé perquè s'ha organitzat aquest enrenou, i tothom "trucant" les meves afirmacions."

Recordem que a la BBC la seva resposta va ser breu però contundent, sense aclariments en el concepte que el periodista va qualifica de "molt clar".

A la pregunta què és Catalunya una regió o una nació? a la BBC Borrell va dir:

"Una nació"

"Molt clar: una nació." va recollir el periodista.

 

Borrell, més tard ha aclarit que hi ha moltes nacions sense estat i ser una nació no implica haver de tenir-ne.

La presó dels polítics

En la comissió d'Exteriors, el ministre Josep Borrell, ha manifestat que a escala internacional Espanya està recuperant terreny i millorant la imatge després de 5 anys d'ofensiva de l'independentisme.

I en aquest sentit, malgrat defensar la decisió judicial, ha reiterat les paraules a la BBC sobre la presó dels polítics independentistes. Però n'ha responsabilitzat, en part, als exiliats.

"M'hagués agradat que el jutge trobés altres mesures preventives que no fossin la presó per evitar el risc de fugida. Probablement l'obstacle més gran per què el jutge hagi pres una decisió tan ferma hagi estat que el sr. Puigdemont i altres hagin deixat penjats de la brotxa els seus col·legues fugint."

 

 


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit en un tuit que les declaracions de Borrell "són una indecència".
 

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut