Josep Borrell durant la conferència al Club de Premsa de Ginebra (EFE)
Josep Borrell durant la conferència al Club de Premsa de Ginebra (EFE)
Ginebra

Borrell: "L'independentisme català té molt a veure amb l'esclat de la guerra civil"

En una conferència a Ginebra, el ministre ha dit que "no és el primer cop que el nacionalisme català produeix una reacció violenta del nacionalisme espanyol"

RedaccióActualitzat

El dia que s'ha sabut que encapçalarà la candidatura del PSOE a les eleccions europees, Josep Borrell ha tornat a carregar contra l'independentisme català i, des del Club de Premsa de Ginebra, a Suïssa, l'ha vinculat amb l'origen de la Guerra Civil Espanyola.

En una conferència, el ministre d'Exteriors ha afirmat que "no és el primer cop" que el nacionalisme català provoca "reaccions violentes" dins de l'estat espanyol.

"El 1936-39 no va ser una guerra de Catalunya contra Espanya, o d'Espanya contra Catalunya, va ser una guerra... Però parin atenció: el nacionalisme-independentisme català té molt a veure amb l'esclat de la guerra civil. No és la primera vegada que hi ha un xoc de nacionalismes. I que el nacionalisme català produeix una reacció violenta del nacionalisme espanyol."

 

Josep Borrell poc després d'haver pronunciat la conferència (EFE)

Borrell també creu que els independentistes van de víctimes i fa aquesta comparació entre la situació actual i l'època franquista.

"Jo els asseguro que, durant el franquisme, les persones que avui declaren al Tribunal Suprem a Madrid no s'haurien passejat saludant els seus seguidors com si fossin estrelles de rock. No. Els asseguro que no hauria passat, de cap manera."

La vinculació que Josep Borrell fa entre l'independentisme català i l'esclat de la guerra civil ha indignat el president de la Generalitat, Quim Torra, que considera que el polític socialista s'ha excedit. En un tuit, Torra ha qualificat de gravíssimes aquestes declaracions.


Josep Borrell tornarà, doncs, a les institucions europees. Ja va encapçalar les llistes socialistes a Europa el 2004 i va arribar a presidir el Parlament comunitari entre el juny d'aquell any i el gener del 2007. Després va ser diputat de la cambra europea dos anys més, fins al 2009.

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MJosep BorrellPSOEProcés catalàJudici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut