Josep Borrell diu que si els independentistes no deixen de fer campanya contra "la democràcia espanyola", no es reprendrà el diàleg (EFE)
Josep Borrell diu que si els independentistes no deixen de fer campanya contra "la democràcia espanyola", no es reprendrà el diàleg (EFE)

Borrell exigeix a Torra que retirin "la campanya contra Espanya" per tornar al diàleg

Sánchez insisteix que la majoria de catalans no volen la independència i la ministra Batet diu que és "inadmissible" el dret a l'autodeterminació

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns -el dia abans del començament del judici del procés-, tant el govern català com l'espanyol han fixat condicions per a la represa del diàleg. Quim Torra considera irrenunciable que hi hagi el dret d'autodeterminació sobre la taula, i el ministre Borrell exigeix que els independentistes aturin "la campanya contra la democràcia espanyola".

El cap de la diplomàcia del govern socialista ha volgut deixar clar que amb aquesta campanya en marxa no s'haurien de reprendre les converses entre les dues parts.

"Volen forçar que hi hagi un mediador internacional per posar en peu d'igualtat el govern d'Espanya i el govern de la Generalitat, i per això han de desacreditar la democràcia espanyola? Han de desacreditar el sistema judicial espanyol, com estan fent cada dia a tot arreu? Per tornar a parlar amb els independentistes s'ha de començar a exigir-los que acabin amb aquesta campanya que denigra les institucions polítiques i judicials espanyoles."

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", aquest dilluns, el president de la Generalitat ha afirmat que Pedro Sánchez es troba "a la pinça que li fa l'extrema dreta per un costat i la pinça que li fa el vell i ranci PSOE", amb "figures com Felipe González, Alfonso Guerra o Josep Borrell".

Sánchez: "La independència de Catalunya no és constitucional ni la volen la majoria dels catalans"

 

Sánchez afirma que la dreta i l'independentisme s'ajunten per votar en contra dels pressupostos (EFE)


A través del seu compte de Twitter, el president espanyol compara l'actuació de la dreta i de l'independentisme a l'hora de parlar de la negativa a votar els pressupostos de l'Estat, i insisteix que la majoria dels catalans no volen la independència.

 

Meritxell Batet qualifica d'"inadmissible" la petició del dret a l'autodeterminació

 

Meritxell Batet assenyala que el dret a l'autodeterminació "no està dins dels marges possibles" (EFE)


També des del govern del PSOE, la titular de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha assegurat que, amb el govern socialista a La Moncloa, s'ha avançat molt en la resolució del conflicte català. Tot i això, la ministra Batet ha reclamat a l'executiu català que retiri de les negociacions la petició del dret a l'autodeterminació.

"Que assumeixin la responsabilitat de l'aposta del diàleg. Vol dir, evidentment, renunciar a continuar fent monòlegs i a plantejar qüestions que saps perfectament que són inadmissibles per a l'altre, que no estan dins dels marges possibles."

 

ARXIVAT A:
Josep BorrellQuim TorraJudici procésProcés catalàGovern empresonatPSOEJuntsERC
Anar al contingut