Borrell nega que Exteriors hagi espiat "cap correu electrònic", com denuncia el govern
Josep Borrell, ministre d'Exteriors en funcions (EFE)

Borrell diu que Catalunya és una "qüestió marginal" com a cap d'exteriors de la UE

El responsable de la diplomàcia espanyola en funcions subratlla que el procés sobiranista és un "problema intern d'un país membre" i no de la Unió Europea

RedaccióActualitzat

El ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, assegura que el procés sobiranista a Catalunya és una "qüestió marginal" com a cap de la diplomàcia de la Unió Europea. Segons Borrell, el conflicte català és un "problema intern d'un país membre" i no de la Unió Europea.

"No està en les meves funcions. Com a ministre m'ha tocat. Ho he fet amb tota l'energia que he estat capaç per contrarestar el discurs de l'independentisme català, que ha invertit molts diners i recursos a qüestionar la democràcia espanyola (···) Com a alt representant de la Unió Europea serà una qüestió marginal"


Josep Borrell ha insistit, en declaracions a RNE, que per ocupar un càrrec designat per l'executiu comunitari, cal evitar participar en discussions defensant els interessos del seu país i "trobar posicions comunes" per abordar temes sensibles. En aquest sentit s'ha referit al pacte nuclear amb l'Iran.

"Quan un es posa el barret d'un càrrec de la Unió Europea, ha d'actuar en funció de l'interès europeu, i a vegades això és difícil d'assumir"

 

Josep Borrell assumeix ja el paper de cap de la diplomàcia europea (EFE) 


El nou alt representant de Política Exterior i de Seguretat Comuna de la Unió Europea ja va subratllar aquest dimecres que no interferirà en el procés català des del seu nou càrrec.

Borrell, de 72 anys i nascut a la Pobla de Segur, ja té experiència a Europa perquè va ser president del Parlament Europeu entre els anys 2004 i 2007.

ARXIVAT A:
Procés catalàJosep BorrellUnió Europea
Anar al contingut