Josep Borrell a la clausura de l'Escola d'Estiu del PSC (EFE)

Borrell denuncia una campanya de l'independentisme "contra la seva humil persona"

El ministre critica que l'independentisme "destrossa la unitat construïda pel PSC" i denuncia "una campanya de desprestigi cap a la seva humil persona"
Redacció Actualitzat
TEMA:
PSC

Quan falta poc més d'una setmana per la investidura de Pedro Sánchez, el PSOE assegura que no vol anar a eleccions una altra vegada. Ho ha dit el ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, durant l'acte de clausura de l'escola d'estiu del PSC.

El ministre socialista, que ara és candidat a dirigir la Diplomàcia Europea, ha fet una crida a conformar govern a Espanya "com més aviat millor" i ha avisat que unes noves eleccions "no són la solució". Borrell ha urgit a segellar un acord que permeti la reelecció de Pedro Sánchez com a president perquè "el país no es pot permetre més temps":

"El país no està per tornar a repetir eleccions. Els que diuen que al PSOE juguem amb això, s'equivoquen absolutament. Som perfectament conscients que el país necessita un govern com més aviat millor."

El líder socialista manté que encara "hi ha temps" perquè el PSOE i Unides Podem segellin un pacte que permeti la reelecció de Pedro Sánchez, si bé ha avisat que els socialistes "no es deixaran atrapar ni per falses polèmiques ni per desqualificacions".


Lloança als pactes del PSC

Borrell ha lloat la "magnífica" i "hàbil" política de pactes dels socialistes catalans, que els ha permès aliances a ajuntaments i diputacions "sense renunciar als seus principis".

Ha destacat el que ha passat a la Diputació de Barcelona on "la trencadissa" del front independentista pels vots de JxCat a la socialista Núria Marín. I ha convidat els dirigents del PSC a ajudar Sánchez amb els pactes a Madrid:

"Estem davant d'un dels fets més importants de la vida política catalana". "Heu negociat tan bé, que potser que vingueu a donar un cop de mà a Madrid."

 

Campanya "de desprestigi"

Josep Borrell ha aprofitat la seva visita a Catalunya per denunciar la "campanya de desprestigi terrible" que estan exercint els independentistes catalans en l'àmbit internacional contra la seva "humil persona" des que va ser proposat com a màxim representant de la diplomàcia europea.

Borrell no dona per fet el seu nomenament perquè encara ha de passar un examen d'idoneïtat i aconseguir els vots de dos terços de l'Europarlament. Ha explicat que haurà de convèncer els europarlamentaris que no és "el que ells puguin pensar que és" després que l'independentisme català ha fet "una campanya de desprestigi terrible" contra "la seva humil persona".

"Dues terceres parts vol dir que han de votar no només aquells que ja saps que ho faran perquè són els teus, sinó també alguns que manifestament no són els teus. I els tindràs que convèncer per demostrar-los que no ets els que ells puguin pensar que ets, sobre tot quan hi ha una campanya de desprestigi tan terrible com està fent l'independentisme català contra la meva humil persona."

En aquest sentit, Josep Borrell ha reconegut que el seu punt de vista en política internacional "no serà del gust de tothom".

Pel ministre en funcions, "l'independentisme destrossa la unitat que el PSC ha volgut construir perquè ningú sigui aliè", i ha afegit que a Catalunya "se't convida a marxar si no estàs d'acord" en alguna cosa.


Dos catalans al govern de Sánchez

Si Borrell és escollit alt representant en política exterior de la UE, no hi haurà cap català a l'executiu, després que Meritxell Batet va deixar d'executiu per presidir el Congrés de Diputats. Borrell ha assegurat que tornarà a haver-hi dos membres del PSC al govern de Pedro Sánchez, amb una presència "forta i determinant".


Iceta i el català: "Només té el perill que el segrestin els independentistes"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha agraït les paraules de Josep Borrell i ha destacat la voluntat del seu partit a l'hora de pactar. Assegura que el PSC té fortalesa i fermesa, però també "flexibilitat per pactar".

Miquel Iceta ha assegurat que el català no es troba en perill a Catalunya. "Només té un perill: que el segrestin els independentistes", ha afegit, i ha retret que ara estigui "de moda" alertar sobre la situació del català. Iceta ha defensat que el PSC cuida molt les llengües i ha dit que estimar el català no és estimar menys el castellà. En aquest sentit ha defensat que el català ha de ser "una llengua estimada; ni temuda ni imposada".

Iceta ha rebutjat "els qui pretenen dividir el país entre bons i dolents" i ha defensat preparar un canvi a Catalunya, ja que veu desatesos els problemes socials i al Govern sense cohesió perquè no aconsegueix presentar uns Pressupostos.

 

ARXIVAT A:
PSC PSOE Josep Borrell Miquel Iceta
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut