Josep Borrell durant l'entrevista al setmanari Político, a Brussel·les (ACN)
Josep Borrell durant l'entrevista al setmanari Político, a Brussel·les (ACN)
Brussel·les

Borrell: "Crec que el Regne Unit es dividirà abans que Espanya"

El ministre ho ha dit al mitjà digital Político responent una pregunta sobre una eventual independència d'Escòcia a causa del Brexit

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, s'ha referit aquest dimarts als efectes del Brexit al Regne Unit. I, de rebot, Josep Borrell ha parlat dels processos d'independència tant a les illes Britàniques com a l'estat espanyol. Borrell ha afirmat que, abans que es trenqui Espanya, es trencarà el Regne Unit. Ho ha dit durant una entrevista al mitjà digital Político, a Brussel·les:

- Josep Borrell: "Estic molt més preocupat per la unitat del Regne Unit que per la unitat del regne d'Espanya. Crec que el Regne Unit es dividirà abans que Espanya."

-Periodista de Político: "Això és un senyal de la fortalesa espanyola o és un senyal de la debilitat britànica?"

- Josep Borrell: "És un senyal clar de la debilitat del Regne Unit."

 

 

Tot plegat l'endemà que el cap de la diplomàcia espanyola digués que demanen una posició "més clara" sobre Gibraltar per donar suport al Brexit.

 

Sánchez avisa que votaran no al Brexit si no hi ha canvis sobre Gibraltar

 

Pedro Sánchez en un acte organitzat per "The Economist" (EFE)

 

Aquest dimarts ha estat el mateix Pedro Sánchez qui s'ha manifestat en termes semblants als del ministre Borrell. Convidat per "The Economist" en un acte sobre el futur d'Espanya, Sánchez ha trobat el marc ideal per deixar clara la seva posició. Ha assegurat que votaran que no a l'esborrany d'acord sobre el Brexit si no s'aclareix el futur de Gibraltar.

"Nosaltres com a país no podem assumir que el que passi amb Gibraltar en el futur depengui d'una negociació del Regne Unit amb la Unió Europea. Ho haurem de definir, negociar i acordar el Regne Unit i Espanya. Per tant, avui, lamento dir que un govern proeuropeu com és el d'Espanya votarà no al Brexit, si no hi ha canvis."

Els estats membres de la Unió Europea votaran diumenge el preacord que estableix els termes de la sortida del Regne Unit.

Aquest dimecres, la primera ministra britànica, Theresa May, anirà a Brussel·les per reunir-se amb el president comunitari, Jean-Claude Juncker. Els dirigents britànics i europeus han de negociar sobre la nova relació comercial que establiran després del període de transició post-Brexit.

 

ARXIVAT A:
BrexitJosep BorrellProcés catalàIndependènciaPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut