Borrell qüestiona l'aposta dels joves contra el canvi climàtic
Borrell: "Està molt bé manifestar-se pel canvi climàtic fins que no et demanin que contribueixis a pagar-ho"

Borrell, contra Greta Thunberg i Fridays for Future: "Rebaixaran el nivell de vida?"

El cap de la diplomàcia europea qüestiona el compromís dels joves en la lluita contra la crisi climàtica

RedaccióActualitzat

Josep Borrell dubta que els joves siguin prou conscients de la crisi climàtica. L'excap de la diplomàcia espanyola i ara Alt Representant de la Unió Europea per la Política Exterior ha parlat amb ironia del que anomena "síndrome Greta", en al·lusió a l'activista sueca Greta Thunberg, i al moviment que lidera, Fridays for Future. Assegura que és molt fàcil sortir al carrer cridant contra l'emergència climàtica quan no et costa res.

Aquesta és la reflexió que fa Borrell:

"Això que els joves tenen una aposta decidida pel canvi climàtic, això que es pot anomenar 'síndrome Greta', permeti'm que ho dubti, perquè està molt bé sortir a manifestar-se pel canvi climàtic fins que no et demanin que contribueixis a pagar-ho. A mi m'agradaria saber si els joves que surten a manifestar-se als carrers de Berlín perquè es prenguin mesures pel canvi climàtic són conscients del que els hi costarà aquestes mesures. I si estan disposats a rebaixar el seu nivell de vida per compensar els miners polonesos, que si lluitem contra el canvi climàtic de veritat es quedaran en l'atur i s'hauran de subsidiar."

 

Borrell qüestiona l'aposta dels joves contra el canvi climàtic
Josep Borrell ironitza sobre el moviment impulsat per Greta Thunberg (Reuters/TT News Agency)

 

El cap de la diplomàcia europea s'ha referit al paper dels joves en la lluita mediambiental en un acte que s'ha fet a Brussel·les.

Borrell creu que la classe política ha generat una sensació que combatre el canvi climàtic "no té cost", quan diu que s'ha de tenir en compte el nivell de dèficit que es deixi a les generacions futures.

El dilema que s'ha de traslladar a la societat és, segons l'exministre, si s'ha de generar un endeutament més gran o lluitar contra la crisi climàtica.

ARXIVAT A:
Josep BorrellCrisi climàticaGreta ThunbergUnió Europea
Anar al contingut