Josep Borrell (EFE)
Josep Borrell (EFE)

Borrell adverteix que destituirà els cònsols que donin suport a l'independentisme

El ministre respon així a una pregunta del PDeCAT sobre el cessament d'un cònsol grec que va anar a la manifestació de la Diada

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Afers Estrangers cessarà qualsevol cònsol que faci costat a la independència. Així s'expressa el ministre Josep Borrell en la resposta escrita a una pregunta adreçada pel diputat del PDeCAT Jordi Xuclà.

L'escrit deixa clar que "quan un cònsol honorari doni suport al separatisme", diu textualment, "el govern espanyol actuarà". S'adreçarà a l'ambaixada corresponent per expressar el seu "descontentament" i "es perdrà la confiança" com a interlocutor amb el ministeri del cònsol en qüestió.

La pregunta de Xuclà feia referència al cas de Fernando Turró, el cònsol honorari de Grècia a Barcelona, que va ser cessat el mes passat per unes fotografies on se'l veia a la manifestació de la Diada. Va ser el cinquè cònsol destituït en relació amb la situació política que es viu a Catalunya.

 

Josep Borrell pensa "actuar" quan un cònsol honorari "doni suport al separatisme" (EFE)

 

Alfred Bosch: "Borrell demostrant, una vegada més, que ajuda a rebaixar tensions"

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch ha criticat la posició del ministre. A través de Twitter s'ha expressat d'aquesta manera:

 

En declaracions a 8TV, el conseller ha acusat Borrell d'actuar "com a cap de l'antidiplomàcia, amenaçant de cessar els representants d'un altre país".

 

Alfred Bosch defineix Josep Borrell com a "cap de l'antidiplomàcia" (ACN)

 

A més del cònsol honorari de Grècia, el govern espanyol va cessar Xavier Vinyals, cònsol de Letònia, a qui van acusar, tot i que ell ho va negar, d'haver penjat una estelada a l'edifici consular.

Tot seguit van destituir el cònsol búlgar i exfutbolista del Barça, Hristo Stóitxkov, i el cònsol honorari de les Filipines, Jordi Puig, per una foto feta durant l'aturada del 3 d'octubre del 2017, que va provocar una queixa de l'executiu de Rajoy.

L'últim, abans del de Grècia, va ser Albert Ginjaume, cònsol honorari de Finlàndia fins al febrer d'aquest any.

ARXIVAT A:
Josep BorrellProcés català
Anar al contingut