Laura Borràs, entrevistada a "Els matins" de TV3
Laura Borràs ha estat entrevistada a "Els matins" de TV3 (CCMA)

Borràs referma la sortida de Junts del govern després de l'acord per derogar la sedició

Borràs considera que, amb la reforma del Codi Penal pactada entre PSOE, Podem i ERC, l'Estat vol extradir Carles Puigdemont

Laura Borràs es referma en la decisió de Junts de sortir del govern, després de la reforma del Codi Penal, que aquest divendres ha superat el primer tràmit parlamentari al Congrés dels Diputats.

En una entrevista aquest dilluns a "Els matins" de TV3, la presidenta del partit ha afirmat que la derogació de la sedició pactada entre PSOE, Podem i ERC "fa visible que era un govern independentista que ha tret de l'agenda la independència".

"S'imagina quina cara faria si una part del govern negociés la reforma del Codi Penal per portar Puigdemont i els exiliats a la justícia espanyola?" 

Borràs ha afegit que la reforma penal "ve en el marc d'uns acords que demostren que l'Estat espanyol busca blanquejar-se internacionalment". "Nosaltres no hem vingut a reformar Espanya ni el seu Codi Penal. Espanya és irreformable i no és el nostre objectiu", ha afirmat. També ha dit: "Els afiliats a Junts agraeixen l'exercici de radicalitat democràtica d'haver pogut prendre aquesta decisió".

En l'entrevista també ha sortit el cas Dalmases, que, segons Borràs, s'ha utilitzat per perjudicar Junts i a ella mateixa.

Després que la mesa del Parlament va decidir sancionar el diputat de Junts amb 600 euros i imposar-li una amonestació pública pel tracte a la subdirectora del "FAQS" al juliol, Borràs no ha volgut entrar a valorar-ho. "És un fet que s'ha produït i jo no contribuiré a donar-hi més volada. És un fet que el partit, el grup parlamentari i el Parlament han donat per tancat", ha dit.

La presidenta de Junts també s'ha defensat de les acusacions que en el seu moment va fer l'advocada Marda Oranich, l'autora de l'informe intern del partit sobre el cas Dalmases, que entre altres coses va concloure que el diputat va "perdre els nervis de forma exagerada". Oranich va afirmar que havia rebut pressions per part de l'entorn de Borràs i d'ella mateixa mentre feia la investigació per elaborar l'informe.

"Reclamar un encàrrec dins el termini i en la forma escaient no és pressionar", ha afirmat. 


Borràs insisteix en la seva innocència

En la que ha estat la primera entrevista a Borràs des que es va saber la data del seu judici, el 10 de febrer, la presidenta del Parlament suspesa ha insistit que l'única sentència que espera és l'absolució, perquè no va cometre cap delicte, ni el de fraccionament.

Borràs està acusada de prevaricació i falsedat documental quan era presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, per suposadament haver fragmentat contractes en benefici d'un conegut.

La presidenta de Junts també ha admès "incomoditat" en saber que la seva defensa ha inclòs un pèrit d'ultradreta condemnat per assassinat, Luis Enrique Hellín. Assegura que se'n va assabentar quan "la Fiscalia ho va filtrar". "És una qüestió terriblement dolorosa", ha afegit.

Tot i això, ha refermat la confiança en els seus advocats i ha assenyalat que s'ha fet públic per "desviar l'atenció" sobre el contingut del peritatge que, segons ha dit, "qüestiona" els correus electrònics inclosos en la causa. "Segurament el que es volia és que es retirés la prova. Això no passarà", ha dit.

Pots veure l'entrevista sencera aquí:

ARXIVAT A:
Laura BorràsJunts
Anar al contingut