Borràs obre "un parèntesi" per defensar-se en el judici per prevaricació i falsedat documental

La presidenta de Junts s'aparta de la vida pública abans del judici per adjudicació irregular de contractes, en què l'altre principal acusat podria pactar amb la Fiscalia a canvi d'inculpar-la

RedaccióActualitzat

La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha anunciat a través de Twitter que inicia un "parèntesi" en la vida pública per centrar-se en el judici que comença aquest divendres, en què l'acusen de prevaricació i falsedat documental per l'etapa de directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

"Necessito replegar-me" per "demostrar amb proves la meva innocència", assegura en el vídeo que ha penjat a la xarxa social.

Borràs explica que "no estava preparada per a això" i que ara necessita fer un parèntesi "per concentrar-se en el que és més important", diu: "Defensar la meva innocència i fer-ho envoltada dels meus, tenint cura dels meus i permetent que ells tinguin cura de mi".

La també presidenta de Junts agraeix les "mostres de suport fresques i sinceres" que ha rebut, i anima qui ho vulgui a seguir-les fent arribar a través d'un correu electrònic. "Necessitaré aquesta benzina", afirma.


L'origen de la investigació a Borràs

En l'escrit d'acusació, el ministeri públic demana sis anys de presó per a Laura Borràs, que s'enfronta també a una petició de 21 anys d'inhabilitació i una multa de 144.000 euros.

En el judici serà clau el paper de l'altre implicat en els presumptes fets, l'informàtic Isaías Herrero, que està negociant amb la Fiscalia una rebaixa de la condemna que el salvi d'entrar a presó a canvi d'inculpar Borràs.

Precisament, els antecedents d'Herrero estan en l'origen de la investigació sobre Borràs. En el marc d'una investigació per tràfic de drogues i falsificació de moneda, els Mossos d'Esquadra van punxar el telèfon de l'enginyer informàtic i van interceptar una conversa en què feia referència a "uns 'trapis'" que facturava amb Borràs.

Segons la Fiscalia, aquests "trapis" són els contractes presumptament adjudicats a dit. Un seguit de correus electrònics intercanviats entre Borràs i Herrero haurien deixat al descobert la facturació de diverses feines per part de l'informàtic que superaven els 330.000 euros.

La Fiscalia considera que aquests contractes es van fraccionar de manera irregular per esquivar la convocatòria d'un concurs públic i que l'aleshores directora de la ILC hauria abusat de les seves funcions i vulnerat els principis de transparència.

En els correus intervinguts, Borràs donava instruccions perquè els pressupostos no superessin els 18.000 euros i fossin presentats amb noms diferents per simular que hi havia competència.

Borràs ha negat sempre les acusacions i considera que en l'origen del cas hi ha motivacions polítiques per la seva militància independentista. A més, la defensa demanarà que els correus electrònics es desestimin com a prova amb l'argument que es van obtenir de forma fraudulenta.

ARXIVAT A:
JudicialJxCatLaura BorràsTSJCParlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut