Borràs demana la seva restitució: "Si cedeixo el pas, normalitzo la vulneració de drets"

En una entrevista a "Els matins" de TV3, la presidenta del Parlament suspesa ha reiterat la seva innocència l'endemà que el TSJC la condemnés per prevaricació i falsedat documental

RedaccióActualitzat

Laura Borràs reclama que se la restitueixi de les seves funcions com a presidenta del Parlament de forma immediata. En una entrevista a "Els matins" de TV3, l'endemà que el TSJC la condemnés a 4 anys i mig de presó per prevaricació i falsedat documental, ha reiterat que no s'apartarà.

"Si jo cedeixo el pas, normalitzo la vulneració de drets", ha afirmat abans d'anunciar que, si cal, portarà el seu cas a instàncies europees: "Jo continuaré lluitant perquè una instància judicial confirmi la meva absolució."

Borràs ha defensat que l'aplicació de l'article 25.4 que la va apartar de la presidència del Parlament "va ser un atropellament democràtic" i, davant les veus que, com el president Pere Aragonès, demanen el seu relleu a la presidència de la cambra, ha respost:

"Qualsevol demòcrata ha de saber que, fins que no hi ha una sentència ferma, s'hauria de mantenir la presumpció d'innocència."

"D'alguna manera, la conclusió de la sentència és 'si no vols anar a la presó, rendeix-te', i hi ha males notícies per als qui pensin que jo em rendiré", ha afegit la presidenta de Junts, que creu que "hi ha unes ganes molt grans de convidar-me a deixar de fer política".

Borràs ha titllat d'"estranya" la proposta l'indult parcial que fa el mateix tribunal en la sentència, amb l'objectiu que es redueixi la pena a dos anys perquè així Borràs no hauria d'entrar a presó. "Algú que ha de posar una pena, si considera que és desproporcionada, que no la posi", ha argumentat.

Preguntada per si, en tot cas, s'acolliria a aquest hipotètic indult, ha respost: "Jo m'acolliré a l'absolució. Jo hauria pogut pactar com han fet la resta d'acusats, però no ho he fet perquè mantinc el meu pacte amb la veritat. Jo vaig fer una feina que podia fer, amb un resultat beneficiós per a l'administració."

També ha insistit que així ho ha pogut demostrar en un judici que, com ja va declarar a les portes del tribunal després de saber-se la sentència, creu que "no ha estat just". "La meva innocència o culpabilitat no la determina un tribunal espanyol polititzat", ha conclòs.
 

Sánchez: "És un cas flagrant de prevaricació"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha referit a la sentència de Borràs des de la Xina, on és de viatge oficial. Per a ell, és "un cas flagrant de prevaricació i de mal ús de recursos públics".

Sánchez ha evitat aclarir la possibilitat que el govern espanyol li concedeixi un indult parcial per evitar que entri a presó, com ha proposat el TSJC. La petició, en tot cas, arribarà al Consell de Ministres un cop el Tribunal Suprem resolgui el recurs que la presidenta de Junts ha anunciat que presentarà.   

El cap de l'executiu espanyol ha destacat que la sentència encara no és ferma: "No és perquè no tingui posició, simplement perquè crec que he de ser respectuós amb el procediment que té marcat el nostre estat de dret".

ARXIVAT A:
JxCatLaura Borràs
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut