La diputada de JxCat Laura Borràs, aquest dijous al Congrés
La diputada de JxCat Laura Borràs, aquest dijous al Congrés (EFE / Kiko Huesca)

Borràs demana al Congrés que no se la jutgi i reitera que és víctima d'una persecució

La portaveu de Junts per Catalunya a Madrid ha acusat la Guàrdia Civil de fabricar proves falses i ha reclamat que no l'aboquin a un judici injust

Actualitzat

La portaveu de Junts per Catalunya a Madrid, Laura Borràs, ha presentat les al·legacions contra el suplicatori del Tribunal Suprem, que vol investigar la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

La diputada ha comparegut a porta tancada davant la Comissió de l'Estatut dels Diputats, l'encarregada d'estudiar els suplicatoris, on ha defensat la seva innocència.

Laura Borràs ha explicat que se sent víctima d'una persecució política:

"S'ha portat a terme una persecució política sense indicis de delicte. No sóc culpable de cap delicte, però no sóc tan innocent, tan il·lusa, per creure que posin la realitat per davant de l'assetjament a un rival polític, pel projecte que represento, que consideren que posa en perill la unitat d'Espanya."

 

Laura Borràs als passadissos del Congrés (Europa Press/E. Parra)

La portaveu de Junts per Catalunya ha acusat la Guàrdia Civil de construir proves per inculpar-la i ha demanat als diputats que no l'aboquin a "un judici injust". Els ha dit que "siguin valents" i que votin en contra del suplicatori que el Tribunal Suprem ha demanat per poder-la jutjar perquè "estan en risc els fonaments de l'estat de dret".

"Que els que ara es queixen d'una policia patriòtica no permetin que aquest Congrés degeneri en un congrés patriòtic que anteposi la pàtria a la democràcia."

 

ERC i la CUP encara no han aclarit quin serà el sentit del seu vot.

Laura Borràs ha negat cap tracte de favor a l'hora d'adjudicar contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, entre els anys 2013 i 2017.

El Suprem considera que hi ha indicis dels delictes de prevaricació, malversació, falsedat documental i frau. El jutge creu que, amb el seu amic Isaías Herrero, van fraccionar il·legalment contractes i van falsificar pressupostos per assegurar-se que a ell se li adjudiquessin diversos encàrrecs de l'entitat cultural.

ARXIVAT A:
Laura Borràs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut