Meritxell Borràs, al Palau de la Generalitat en un consell executiu del mes d'octubre (ACN)
Meritxell Borràs, al Palau de la Generalitat en un consell executiu del mes d'octubre (ACN)
Madrid

Borràs va admetre al Suprem que preparaven eleccions davant d'una "legislatura fràgil"

Va assegurar que hi havia el "risc" que sortís a la llum i que "s'entengués que no hi havia govern i que s'optava per fer unes eleccions"

RedaccióActualitzat

L'exconsellera de Governació, Meritxell Borràs, va reconèixer davant del jutge Llarena que el govern va preparar la logística per a unes possibles eleccions anticipades abans de l'1 d'octubre.

Segons Borràs, la possibilitat d'haver de celebrar eleccions era possible, per la "fragilitat" de la legislatura, i calia estar preparat, però que s'havia de feren secret perquè no es pensés que "no hi havia govern i que s'optava per unes eleccions".

"Havíem de començar uns expedients administratius amb el risc, parlem en aquest cas de política, que això sortís a la llum, que s'entengués que no hi havia govern i que s'optava per fer unes eleccions. I que, per tant, havíem de trobar vies en el futur que ens permetessin poder ser més àgils en el moment de donar resposta quan hi hagués eleccions."

"A ningú se li escapa tampoc que la legislatura que acabem de viure ha estat una  legislatura fràgil. Fins i tot l'aleshores president Puigdemont va haver de sotmetre's a una qüestió de confiança i, per tant, era possible que en qualsevol moment s'hagués de celebrar eleccions."

 

Va admetre que els preparatius es van fer perquè els membres de l'àrea de processos electorals havien avisat que en els 54 dies legals no hi ha temps de fer tots els tràmits.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaEleccions 21DReferèndum 1-O
Anar al contingut