Regne Unit

Boris Johnson, segon ministre que dimiteix pel pla de May que suavitza el Brexit

El titular d'Exteriors deixa el govern menys de 24 hores després que ho fes David Davis, ministre per a la sortida de la UE

RedaccióActualitzat

Nova crisi al govern britànic relacionada amb les discrepàncies sobre el Brexit.

La primera ministra britànica, Theresa May, ha acceptat la dimissió del ministre d'Exteriors, Boris Johnson.

"Aquesta tarda, la primera ministra ha acceptat la dimissió de Boris Johnson com a secretari d'Exteriors. El seu successor serà anunciat en breu. La primera ministra agraeix a Boris el seu treball."

La dimissió de Johnson ha arribat l'endemà de la dimissió del ministre per al Brexit, David Davis. Tots dos són partidaris de l'anomenat "Brexit dur", és a dir d'un divorci clar amb la Unió Europea. Per aquest motiu discrepaven amb Theresa May de l'acord de govern sobre la sortida de la UE anunciat divendres passat, que vol establir una zona de lliure comerç de béns entre el Regne Unit i la Unió.

 

 

Theresa May ha trigat poques hores a designar el substitut de Johnson a la cartera d'Exteriors. Es tracta de Jeremy Hunt, fins ara secretari d'estat per a la Salut.

La dimissió de Johnson agreuja la situació de la primera ministra britànica, perquè podria servir per aglutinar els suports necessaris per presentar una moció de confiança que faci fora Theresa May de Downing Street.

ARXIVAT A:
Unió EuropeaBrexit
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut