Boris Johnson, en contra d'un nou referèndum escocès: "Era únic per a una generació"

RedaccióActualitzat

Escòcia ho tindrà complicat per repetir el referèndum d'independència del 2014. El primer ministre britànic, Boris Johson, s'ha mostrat contrari a una nova consulta després que el Partit Nacionalista Escocès (SNP) hagi intensificat en l'últim any l'aposta pel referèndum.

Johnson n'ha parlat en una entrevista a "Sky News" i dona dos arguments: el del 2014 era un fet únic i els referèndums no ajuden a "mantenir l'harmonia". 

 

En l'entrevista, la periodista li pregunta fins a quatre vegades si descarta un nou referèndum. Johnson no és categòric, però sí que afirma que ja se'n va fer un el 2014 i llavors es va dir que era "un esdeveniment únic en una generació".

Johnson, que acaba comparant la situació amb els que demanen un nou referèndum del Brexit, afirma que la consulta no és bona "per l'harmonia".

"No crec que la gent d'aquest país pensi que els referèndums són el millor per mantenir l'harmonia"

L'opinió de Johnson és clau ara com a primer ministre, però també de cara a les eleccions del 12 de desembre. El polític conservador és el principal favorit a les enquestes per renovar mandat i només està pendent dels vots que li pugui restar el partit del Brexit, de Nigel Farage. A la mateixa entrevista, n'ha fet referència assegurant que un vot per Farage acabarà afavorint els laboristes de Jeremy Corbin:

 

Pendents del Brexit

El Brexit és clau per entendre la situació actual. En el referèndum de 2016, Escòcia va votar majoritàriament per continuar a la Unió Europea. El 62% dels escocesos es van oposar a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Aquesta dada és un dels arguments del SNP per demanar un segon referèndum.

Nicola Sturgeon, líder de l'SNP, té intencions de demanar a Londres les competències necessàries per organitzar un nou plebiscit després dels comicis generals de desembre.

Fa cinc anys, en el referèndum d'independència de 2014, el 55% dels votants d'Escòcia es van decantar per quedar-se al Regne Unit, davant del 45%, que van optar per la independència.

ARXIVAT A:
Brexit
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut