Johnson aplaudeix el personal sanitari des de l'11 de Downing Street, confinat a la seu del govern
Johnson aplaudeix el personal sanitari des de l'11 de Downing Street, confinat a la seu del govern (Reuters)

Boris Johnson empitjora i ingressa a l'UCI pel coronavirus

El primer ministre britànic va ingressar aquest diumenge a l'hospital pels "símptomes persistents" de la Covid-19 que se li va diagnosticar fa deu dies

Actualitzat

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha estat traslladat a la unitat de cures intensives després que, al llarg d'aquest dilluns a la tarda, empitjorés el seu estat de salut pel coronavirus que pateix. De tota manera, l'oficina de Downing Street ha afirmat que Johnson està conscient.

"Durant aquesta tarda, l'estat de salut del Primer Ministre ha empitjorat i, per decisió del seu equip mèdic, ha estat traslladat a la unitat de Cures intensives de l'hospital."

L'oficina de Downing Street ha dit que el seu trasllat a l'UCI s'ha fet per prevenció "en cas que necessiti ventilació per recuperar-se."

Johnson va ingressar aquest diumenge a l'hospital de Saint Thomas pels "símptomes persistents" de la Covid-19, que se li va diagnosticar fa deu dies. Durant tot aquest temps ha tingut febre alta i tos.

El premier britànic, de 55 anys, havia passat la quarantena confinat al 10 de Downing Street fins aquest diumenge.

Segons informa la BBC, Johnson ha demanat al secretari de Relacions Exteriors, Domini Raac, que el substitueixi "allà on faci falta".

A primera hora de la tarda Johnson ha publicat aquest tuit:

"Ahir a la nit, per consell del meu metge, vaig anar a l'hospital a fer algunes proves rutinàries, ja que encara pateixo símptomes de coronavirus. Estic de bon humor i mantinc contacte amb el meu equip, mentre treballem junts per lluitar contra aquest virus i mantenir a tothom segur."

 

 

Aquesta nit, després de saber-se que ha estat ingressat a l'UCI, el líder de l'oposició laborista, Keir Starmer, també ha fet una piulada.

"Notícia terriblement dolenta. Tots els pensament del país són al el Primer Ministre i la seva família durant aquest moment

 

 

El ministre de Finances, Rishi Sunak, confia que s'en sortirà.

"Els meus pensaments aquesta nit són amb Boris Johnson i (la seva esposa) Carrie Symond. Sé que tindrà la millor cura i que en sortirà encara més fort."

 

 

Igualment, l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, s'ha mostrat confiat perquè, segons ha dit, està en bones mans.

 

"Prego per la recuperació ràpida del primer ministre aquesta nit. El personal de l'Hospital de St Thomas és del millor  del món, i no podria estar en mans més segures."

 

Johnson va revelar el 27 de març que s'havia contagiat i set dis després va comunicar que no abandonaria l'aïllament perquè cotinuava tenint símptemes "lleus". Durant aquest temps ha estat treballant des de Downing Street i ha participat en reunions per vídeo conferència.

El Regne Unit ha superat els 5.000 morts per coronavirus d'un total de 51.000 casos confirmats, segons l'últim balanç d'aquest dilluns.

ARXIVAT A:
Coronavirus Boris Johnson
Anar al contingut