Boris Johnson arrasa en la primera votació per substituir Theresa May
Boris Johnson, sortint aquest dijous de casa seva, a Londres (Reuters)

Boris Johnson arrasa en la primera votació per substituir Theresa May

En el llarg i complex procés d'elecció del nou líder del Partit Conservador, l'exalcalde de Londres i exministre d'Exteriors ha superat clarament el segon candidat més votat

Actualitzat

L'exministre d'Exteriors britànic Boris Johnson ha guanyat amb claredat la primera de les votacions en la cursa per substituir Theresa May en el lideratge del Partit Conservador i, per tant, al govern britànic.

En el llarg i complex procés d'elecció del nou líder "tory", Johnson ha aconseguit aquest dijous una contundent primera victòria. És significativa perquè ha quedat molt per davant del segon candidat, l'actual cap de la diplomàcia, Jeremy Hunt. El polèmic exalcalde de Londres ha aconseguit 114 suports; Hunt, 43; i el ministre de Medi Ambient, Michael Gove, 37.

Johnson, a qui les apostes consideren el gran favorit per ser el nou primer ministre britànic, té un discurs clarament favorable al Brexit.

 

 

Dels deu candidats inicials per rellevar May, ara només en queden set. Després de la votació d'aquest dijous, no queda cap dona que aspiri a rebre les claus del 10 de Downing Street: les dues que hi havia a la cursa, Esther McVey i Andrea Leadsom, han quedat eliminades.

La pròxima votació, que es fa entre els membres del grup parlamentari conservador, serà dimarts que ve. Hi haurà votacions eliminatòries de candidats fins que només en quedin dos. Serà aleshores quan, a finals de juliol, els 160.000 membres del partit escolliran qui substituirà May.

Quan ja hi hagi el nom del successor, May acudirà al Palau de Buckingham per acomiadar-se de la reina Elisabet II. Poc després, la monarca rebrà el nou líder conservador i li demanarà que formi govern. Passada la reunió a Buckingham, el nou primer ministre es traslladarà a Downing Street i començarà a nomenar ministres.

 

ARXIVAT A:
Theresa May
Anar al contingut