Bonvehí, l'aposta de Puigdemont que ha acabat liderant el PDeCAT

RedaccióActualitzat

Amb 24 anys va ser escollit alcalde del seu poble, Fonollosa, al Bages, un càrrec que David Bonvehí va compatibilitzar amb la seva feina d'advocat especialitzat sobretot en l'àmbit del cooperativisme.

Al cap de quatre anys, el 2007, un accident de cotxe el deixa paraplègic, i s'aparta durant un temps de l'activitat política. President de Convergència Democràtica al Bages, el 2010 és escollit diputat, el primer en cadira de rodes.

 

 

És al Parlament on fa més l'amistat amb Carles Puigdemont, i també amb altres alcaldes independentistes, com Lluís Guinó i Albert Batet.

Durant el congrés fundacional del PDeCAT, i fent tàndem amb Marta Pascal, Bonvehí arriba a la direcció del partit. Si Pascal portava l'aval d'Artur Mas, ell tenia el de Puigdemont i l'encàrrec de gestionar la formació de portes endins, com a responsable d'Organització.

Fa un any, una polèmica gravació on Bonvehí admetia, en un dinar amb militants, que si el procés fracassava caldria optar per l'autonomisme, va tensar les relacions amb Esquerra Republicana, a qui el PDeCAT va acusar d'haver difós la conversa.

 

 

L'assemblea d'aquest cap de setmana l'ha posat a prova, quan va estar a punt de renunciar com Marta Pascal si no tenia llibertat per triar qui havia de formar part de la seva executiva. Finalment Puigdemont li ha donat via lliure, però ara caldrà veure si també tenen sintonia sobre cap a on ha d'anar el partit.

ARXIVAT A:
PDeCATCarles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut