David Bonvehí, president del PDECAT
David Bonvehí, president del PDECAT

Bonvehí acusa ERC d'aparcar l'independentisme i abraçar "les tesis convergents"

Bonvehí veu un viratge d'ERC per ocupar l'"espai central" del catalanisme polític adoptant "tesis convergents que havia combatut enèrgicament"

RedaccióActualitzat

El president del PdeCAT, David Bonvehí, veu un canvi en el discurs d'Esquerra Republicana. En una entrevista a Europa Press, el líder del partit postconvergent acusa els republicans d'abraçar les tesis de convergència per ocupar l'"espai central" del catalanisme polític.

"Ara ERC intenta ocupar aquest espai que ocupàvem nosaltres. Ha deixat l'independentisme i el sobiranisme una mica aparcat, també ha deixat les seves polítiques més intransigents d'esquerres aparcades. Em fa la sensació que volen ocupar aquest espai central."

Bonvehí creu que aquest viratge d'ERC passa per aparcar l'independentisme i adoptar "tesis convergents que havia combatut enèrgicament".

"Cada partit és lliure de fer les seves estratègies, però hi ha certa desorientació perquè ERC ha canviat molt en molt poc temps."

Per al president del PDeCAT, tota l'estratègia republicana passa per aquest camí. Fins i tot l'abstenció en la sessió d'investidura de Pedro Sánchez. Diu que sobreactuen per "semblar que són el partit que vol representar més gent a Catalunya".

"Té sentit si es mira des d'un prisma de tot el país, potser volen dirigir-se i convertir-se en un partit que pugui representar altres sensibilitats que no són sobiranistes."

Per a Bonvehí, Junts per Catalunya no tenia cap altra opció que votar "no" a Sánchez després de sentir el seu discurs, i ha lamentat que la posició del president del Govern en funcions no s'hagi mogut:

"Cada vegada la cosa és pitjor, i cada vegada hi ha més arguments pel 'no' i menys per a una altra opció. Esperava més de Sánchez, pensava que tenia més visió estratègica d'estat."

Per això, Bonvehí creu que JxCat i ERC haurien de votar el mateix per "coherència" en el pròxim debat d'investidura.

 


No a les eleccions

Bonvehí rebutja un avanç electoral a Catalunya com a reacció a la sentència del judici del procés al Tribunal Suprem. Creu que el resultat dels independentistes seria bastant semblant a l'actual:

"Només defensaria convocar eleccions si un dels dos grans partits independentistes o el tercer diguessin que volen deixar de ser independentistes i volen fer una altra cosa. Seria un canvi molt gran."

A l'espera que el president de la Generalitat, Quim Torra, els citi en la ronda de contactes que manté amb diferents actors i partits, ha advertit que propostes com la d'una "aturada de país" només l'avalaria si la defensés gairebé tota la societat catalana.

"Jo per la independència de Catalunya ho faria tot si ho fem de manera seriosa i concertada."

ARXIVAT A:
PDeCATERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut