Madrid

Bono renya un expresoner del franquisme per exhibir una bandera republicana al Congrés

A José Bono li ha tornat a sortir la vena polèmica. En un acte d'homenatge als represaliats del franquisme, el president del Congrés ha renyat una de les víctimes per exhibir una bandera republicana a la cambra baixa. Quan Bono estava precisament honorant els antics presos per haver defensat, a més de la llibertat, la legalitat, un dels convidats s'ha aixecat i ha començat a pujar i a baixar per la sala amb la bandera tricolor a les mans. Bono ha al·legat que els assistents estaven allà com a "convidats del Congrés i de la legalitat, que és la que marca la Constitució; per tant, no puc acceptar manifestacions que no són legals en aquest moment".

Actualitzat
Bono ha rebut en la Sala de Columnes del Congrés cap a 300 convidats, entre expresos i represaliats dels franquisme i els seus familiars. Es tracta del primer acte d'una jornada d'homenatges organitzats per l'Associació d'Expresos i Represaliats Polítics Antifranquistes (AERP).

Durant la seva intervenció, el president del Congrés ha recordat que la història d'Espanya "no és un conjunt de cites de personatges famosos o d'efemèrides; sinó el que li passa a la gent ". Amb aquesta frase ha lloat els sacrificis dels presents "per defensar no només la llibertat, sinó també la legalitat, la llei".

Fins aquí tot anava com una bassa d'oli, però llavors un dels convidats s'ha aixecat del seu seient i, enarborant una bandera republicana, s'ha passejat per les escales de la sala. Alguns dels assistents han corejat visques a la República. Ha estat llavors quan Bono, visiblement molest, ha dit als convidats que no podia acceptar "manifestacions que no són legals en aquest moment". El president del Congrés, ha seguit explicant que la "legalitat és l'únic imperi, ni la comoditat ni els sentiments".

Després Bono ha deixat clar que condemna aquesta "anècdota" i confia que "no es torni en contra" dels convidats. També espera que no sigui utilitzada pels que volen "aprofitar un acte puntual per treure valor" a l'homenatge.
Anar al contingut