Madrid

Bono diu que seria "patriòtic" que PP i PSOE s'entenguessin i governessin junts

El president del Congrés, José Bono, ha dit que seria "patriòtic" que el PP i el PSOE s'entenguessin i governessin junts en aquests moments clau per a l'economia d'Espanya. Bono ha dit que els dos grans partits s'haurien de mostrar units perquè els mercats percebin que estan fent front plegats a la crisi. Ho ha assegurat en una entrevista a Onda Cero justament en una jornada en què la prima de risc espanyola ha tornat a marcar un nou rècord des de la creació de l'euro, el tercer de la setmana, en enfilar-se per sobre dels 415 punts bàsics.

Actualitzat
Bono s'ha pronunciat de forma general sobre la situació a Espanya en ser preguntat sobre una qüestió relacionada amb la situació econòmica a Castella-la Manxa, comunitat que va governar durant 21 anys. "Jo sóc partidari que governin junts -com ha passat en altres països com Alemanya, en què l'esquerra i la dreta es van entendre- fins on sigui possible i, en aquest moment, potser no seria bo ni per a l'esquerra ni per a la dreta, però sí per a Espanya", ha subratllat.

El president del Congrés ha fet esment en què, més que avançar encara més les eleccions generals, "seria bo" que els mercats percebessin que els principals partits, el PSOE i el PP, estan junts i units per traslladar-los un missatge de confiança.

Per això, ha opinat que "s'equivoquen" aquells que creuen que un canvi de govern permetria resoldre la crisi del deute o del dèficit de la nit al dia, i ha recordat que en altres països ja s'ha produït un canvi de govern i "les coses han empitjorat".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut