Madrid

Bono avisa que no deixarà parlar en català, euskera ni gallec al Congrés

L'exministre socialista i candidat del PSOE a presidir el Congrés, José Bono, ha advertit que, si finalment ocupa el càrrec, no deixarà parlar en català, euskera ni gallec a la cambra. Bono ha afirmat que no s'hi podrà fer ús de les llengües cooficials més enllà del que autoritzen les normes actuals del Parlament espanyol. Bono ha negat que tingui "cap fòbia" contra aquestes llengües i ha justificat la seva negativa amb l'argument que els diputats prometen o juren complir una llei que, de moment, no permet l'ús dels tres idiomes. D'altra banda, Bono ha afirmat que li hagués agradat expulsar "abans" el Partit Comunista de les Terres Basques i ANV de la vida política, però ha afegit que la decisió correspon només als jutges.

Actualitzat
En una conferència a Madrid, José Bono ha insistit que ha tornat a la política perquè José Luis Rodríguez Zapatero l'hi ha demanat. Bono ha dit que farà de "remer" perquè veu que "hi ha bon capità"i es refia "del rumb encara que no el vegi", ha precisat.

Respecte de l'esquerra abertzale, el cap de llista del PSOE per Toledo ha afegit que "la gent indecent no ha d'estar en política" i ha remarcat que "la banda ni tan sols protesta perquè els seus caps estiguin presos" i, en el cas d'Otegi, "fins i tot estan contents que sigui a la presó".
Anar al contingut