Madrid

Bono abandona la marxa de suport a les víctimes d'ETA després que intentessin agredir-lo

En els últims dies, el "pla Ibarretxe" i la possible fi de la violència estan generant un intens debat. Ara ja s'ha passat de les paraules a l'agressió. Ha passat en una manifestació a Madrid convocada per l'Associació de Víctimes del Terrorisme. La marxa ha començat amb crits contra l'actual govern socialista. Però el més greu ha estat l'intent d'agressió de què ha estat víctima el ministre de Defensa. Un grup d'exaltats ha insultat i ha intentat agredir amb pals de bandera José Bono, que ha hagut d'abandonar la manifestació. La policia ja ha obert una investigació.

Actualitzat

La multitudinària manifestació convocada per l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), a la qual han acudit unes 35.000 persones, segons la policia, ha acabat gairebé en un ball de bastons. Tot ha començat quan el ministre de Defensa, José Bono, i la dirigent socialista basca Rosa Díez s'han sumat a la manifestació pel seu compte, lluny de la pancarta dels polítics.

Alguns exaltats han començat a increpar i sacsejar el ministre i l'eurodiputada per la política antiterrorista del PSOE. L'esbroncada ha arribat fins al punt que Bono i Díez, aquesta entre plors, han hagut de sortir de la manifestació acompanyats per l'antiga presidenta de l'AVT, Ana María Vidal Abarca. Després d'abandonar la manifestació, José Bono ha dit que no es pot generalitzar el comportament d'algunes persones instal·lades en l'agressivitat i el fanatisme i no pas en la democràcia.

"Davant la possibilitat que poguessin ser constitutius de delicte", la Policia Nacional ha obert una investigació per tractar d'aclarir els fets. Si s'escau, ha dit la policia, es depuraran responsabilitats. Les mateixes fonts han indicat que analitzaran els vídeos per mirar de prendre declaració a les persones que poguessin haver participat en l'intent d'agressió al ministre de Defensa.

En un moment donat, la manifestació s'ha convertit en un acte de rebuig a les polítiques antiterroristes del govern de Rodríguez Zapatero i en un acte de suport al Partit Popular. S'han sentit crits contra el PSOE i el seu ministre Jordi Sevilla i a favor del PP i Ángel Acebes. Alguns manifestants també han demanat que no es negociï amb ETA, ni amb Batasuna, en un moment marcat pel "pla Ibarretxe" i per rumors de possibles treves i contactes polítics per solucionar el conflicte basc.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut