Rescat a la amuntanya
Rescat a la amuntanya
Barcelona

Bombers de la Generalitat demanen extremar precaucions a la muntanya durant el doble pont

Durant el 2016 s'han fet més de 1.300 serveis al medi natural

RedaccióActualitzat

La setmana vinent, farcida de dies festius, es preveu amb moltes activitats a l'aire lliure i a la muntanya. Els Bombers de la Generalitat recorden, una vegada més, els consells bàsics per gaudir de la muntanya amb seguretat i demanen extremar les precaucions per evitar accidents.

Informen que al llarg d'aquest any, han fet 1.309 serveis relacionats amb el medi natural, 766 dels quals són rescats de muntanya, i 421, recerques.

Es preveu una notable baixada de les temperatures que, si bé no marcaran registres atípics per l'època, condicionaran de manera notable les activitats al medi natural.

És per aquest motiu que des de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments es vol recordar que és molt important no infravalorar els riscos que comporten les activitats a la muntanya, i més en aquesta època, en què hi ha temperatures baixes, menys hores de llum i canvis sobtats en el temps, que poden comportar accidents greus.

Per tant, cal preveure molt bé l'activitat i anar equipats per si ens trobem davant de qualsevol adversitat. Abans de començar l'activitat cal informar-se de les condicions meteorològiques i planificar l'activitat, així com portar l'equipament i el material adequat a l'activitat que es vol fer.

En cas d'accident, cal mantenir la calma i transmetre la situació amb precisió i claredat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut