Bolsonaro traslladarà a Jerusalem l'ambaixada del Brasil a Israel

Bolsonaro traslladarà a Jerusalem l'ambaixada del Brasil a Israel

Bolsonaro traslladarà a Jerusalem l'ambaixada del Brasil a Israel

Redacció Actualitzat
TEMA:
Jair Bolsonaro
El president electe del Brasil, Jair Bolsonaro

El president electe del Brasil, Jair Bolsonaro

El president electe del Brasil, Jair Bolsonaro, ha confirmat la seva intenció de traslladar l'ambaixada del Brasil a Israel de la seva seu actual, a Tel-Aviv, a Jerusalem. Segueix així el president nord-americà Donald Trump, que va prendre aquesta decisió fa uns mesos.

No és l'única semblança amb Trump. Bolsonaro ha fet aquest anunci a través de Twitter, una eina que ja ha dit que farà servir per comunicar informacions importants.

En la seva piulada, Bolsonaro diu:

"Com vaig dir durant la campanya, volem traslladar l'ambaixada del Brasil de Tel-Aviv a Jerusalem. Israel és un estat sobirà i nosaltres el respectem."

 

 

A començaments de setmana, Bolsonaro va confirmar que el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, l'havia felicitat per la seva victòria electoral. Segons fonts oficials de l'equip de Bolsonaro, el president electe visitarà Israel un cop hagi pres possessió del càrrec, l'u de gener.

Jair Bolsonaro també ha manifestat que té "molt de respecte per Israel i pel poble àrab". I hi ha afegit que el seu país és pacífic i no vol provocar problemes amb ningú:

"El que volem és comerciar amb el món, trobar vies pacífiques de solucionar els problemes. Però no volem aixecar aquí un núvol de pols que perjudiqui les converses que tenim amb la resta del món."

El Brasil seria el tercer país que trasllada l'ambaixada a Israel, després dels Estats Units i Guatemala. L'estatus de Jerusalem com a capital d'Israel és un dels principals problemes en les converses de pau amb els palestins.

ARXIVAT A:
Brasil Jair Bolsonaro Israel