Bolsonaro, reunit amb el seu Consell de Ministres (Reuters)
Bolsonaro, reunit amb el seu Consell de Ministres (Reuters)
Brasília

Bolsonaro destituirà els funcionaris que defensin idees "socialistes i comunistes"

La decisió del primer Consell de Ministres del nou govern del Brasil afectarà uns 300 funcionaris públics amb contracte temporal

Actualitzat

Al Brasil s'ha celebrat el primer Consell de Ministres del nou govern de Jair Bolsonaro, investit president l'1 de gener. En aquesta sessió ja s'ha pres una contundent mesura: es revisarà tota l'estructura de l'administració pública i es destituiran els funcionaris que defensin idees "socialistes i comunistes".

El mateix govern xifra en 300 les persones afectades, principalment càrrecs de confiança amb contracte temporal. A més, acusa "socialistes i comunistes" d'haver portat el Brasil al "caos".

El ministre de la Presidència, Onyx Lorenzoni, ha explicat que la decisió de revisar l'estructura de l'administració pública era un compromís electoral de Bolsonaro:

"No té sentit tenir un govern com el que tenim ara amb persones que defensin altres idees o una altra forma d'organització de la societat."

En aquesta primera trobada de Bolsonaro amb els seus 22 ministres també s'ha acordat fer un inventari d'immobles propietat de l'Estat i, posteriorment, vendre's aquells que no siguin necessaris. L'objectiu de tot plegat, diu el govern, reduir costos.

Segons el nou executiu, l'Estat compta amb prop de 700.000 immobles a tot el país i les despeses de manteniment són "immenses".

Amb l'objectiu de reduir la despesa pública, també es prepara una revisió del règim de jubilacions.

A banda, l'executiu ha aprovat el seu primer decret, que amenaça les reserves indígenes obrint-les al comerç.

Notícia relacionada: 38 parelles gais es casen al Brasil en una boda col·lectiva per "por de Bolsonaro"

ARXIVAT A:
Jair BolsonaroBrasilExtrema dreta
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut