Jair Bolsonaro, president del Brasil (Reuters)
Brasília

Bolsonaro defensa el treball infantil: "Treballar dignifica a qualsevol edat"

Al Brasil, les lleis prohibeixen l'accés al mercat laboral abans dels 16 anys, però es calcula que hi ha 2,5 milions de menors que treballen

RedaccióActualitzat

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha tornat a provocar una forta controvèrsia al Brasil per un seguit de declaracions defensant el treball infantil.

Les lleis brasileres prohibeixen l'accés al mercat laboral abans dels 16 anys, però es calcula que hi ha uns dos milions i mig d'infants i adolescents que treballen. Bolsonaro ho defensa perquè considera que la feina dignifica a qualsevol edat.

"Jo ja treballava a la hisenda amb 9 o 10 anys i no em va fer cap mal. Avui, quan un mocós de 9 o 10 anys va a treballar es denuncia com a treball forçat o treball infantil. Ara bé, si aquest nen fuma crac ningú diu res. El treball dignifica a qualsevol edat."

Al seu Facebook, Bolsonaro explicava com, amb 9 anys, conduïa tractors, llaurava la terra, pescava i disparava "sense problemes". I responia així a les crítiques rebudes:

"L'esquerra m'està atacant per defensar que els nostres fills s'eduquin en la cultura del treball des de ben aviat. Si estigués defensant la sexualització i el consum de drogues, m'estarien idolatrant. Aquesta és la veritat!"

Bolsonaro, però, ha aclarit que no presentarà cap projecte de llei per relaxar la norma, perquè seria "massacrat" per l'opinió pública.

 

Unes declaracions que arriben poc després que les Nacions Unides anunciessin el seu objectiu en aquest sentit: erradicar el treball infantil el 2025.

Segons dades d'Unicef, actualment, al món, hi ha 151,6 milions de nens i nenes d'entre 5 i 17 anys que treballen.

ARXIVAT A:
Drets humans
Anar al contingut