Un cartell anuncia la recompensa oferta pel líder de Boko Haram Abubakar Shekau en una paret de Baga (Reuters/Tim Cocks)

Boko Haram allibera uns quants dels nens segrestats divendres a canvi d'un rescat

El governador del país assegura que no tots els menors segrestats han tornat

Redacció/AgènciesActualitzat

Els nens segrestats divendres passat a Nigèria per Boko Haram haurien estat alliberats en bon estat de salut i des de la governació de Katsina, al nord-oest del país, han informat que se'ls espera a casa seva en poques hores, després que han lliurat la suma de rescat que demanaven els segrestadors. Les forces de seguretat del país temen que alguns alumnes segueixen en poder de l'organització jihadista.

Les forces de seguretat nigerianes van rescatar prop de 350 escolars que havien estat segrestats per militants d'aquesta organització i retinguts en un bosc, segons les autoritats de Katsina.

Els militants de l'organització terrorista de pretext religiós van assaltar l'escola secundària governamental de ciències de Kankara amb motocicletes i van endur-se els menors, en el fet més greu en aquesta regió els últims anys.

Falten uns quants nens

El governador Aminu Bello Masari ha afirmat en una entrevista televisada al canal estatal NTA que un total de 344 nois retinguts al bosc de Rugu han estat alliberats. "Hem recuperat la majoria dels nois. Però no són tots els que van ser segrestats", ha matisat.

En l'operació de rescat, les forces de seguretat van acordonar la zona on els menors estaven segrestats sota l'ordre de no disparar. "Ja hi havíem dut a terme contacte indirecte per provar d'estar segurs que garantíem l'alliberament dels nens sans i estalvis", ha dit Masari. "Agraïm a Déu que hagin seguit la nostra recomanació i no s'hagi disparat ni un tret".

Els joves alliberats han estat examinats per un metge i es reuniran amb les famílies aquest divendres, ha assegurat Masari. El segrest ha colpejat un país que ja està travessat per la inseguretat, i ha evocat el record del segrest per part de Boko Haram de més de 270 nenes a la ciutat del nord-est de Chibok.

ARXIVAT A:
TerrorismeJihadisme
Anar al contingut