El conseller de Salut, Boi Ruiz, a "El matí de Catalunya Ràdio", en una imatge d'arxiu.
El conseller de Salut, Boi Ruiz, als estudis de Catalunya Ràdio.
Barcelona

Boi Ruiz reconeix que les retallades han fet augmentar les llistes d'espera

Les llistes d'espera han crescut, però no tant com diu l'oposició. Així ho ha assegurat el conseller de Salut, Boi Ruiz, a l'espai "l'Entrevista" de Catalunya Informació. El titular del departament admet que les llistes d'espera s'han incrementat a Catalunya a causa de les retallades en salut. Nega, però, que l'afectació hagi estat tan gran com diu l'oposició. Segons Boi Ruiz, les noves dades de llistes d'espera que es faran públiques pròximament no tenen res a veure amb les que preveuen els partits d'esquerres.

RedaccióActualitzat
El conseller de Salut , Boi Ruiz, ha dit avui que les llistes d'espera a la sanitat catalana han augmentat el 2011, però que no es multiplicaran per dos les xifres de juny de l'any passat. Ruiz ha explicat a Catalunya Informació que no podia avançar les dades sobre les llistes d'espera perquè encara s'han d'ultimar, però ha precisat que "l'evolució no serà tan dramàtica" com plantegen els partits de l'oposició. "No es doblaran les xifres del juny", diu el conseller.

Ruiz ha afegit que s'ha fet un model de gestió de llistes nou que aquest any s'anirà consolidant i ha destacat que, pel contrari del que s'havia especulat sobre els efectes de les retallades, s'ha millorat en el risc dels malalts com per exemple en la diagnosi dels càncers o en el nombre de trasplantaments.

El titular de Salut ha precisat que el seu departament ha millorat "tot el que comporta un risc per als ciutadans" i considera que s'han exagerat les conseqüències de les retallades. Com a exemple, el conseller nega que la tisorada del govern en sanitat hagi estat la causa de l'anul·lació d'algunes operacions quirúrgiques de malalts de càncer a l'Hospital de Bellvitge, davant la saturació pels casos de grip. El conseller ha assegurat que aquest mecanisme és l'habitual en aquests casos, que "s'ha fet sempre i no és culpa de les retallades".
Anar al contingut