Imatge d'arxiu del conseller de Salut, Boi Ruiz. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu del conseller de Salut, Boi Ruiz. (Foto: EFE)
Barcelona

Boi Ruiz garanteix que les últimes retallades anunciades pel govern no afectaran l'atenció sanitària a l'usuari

El conseller de Salut, Boi Ruiz, garanteix que les últimes retallades anunciades pel govern no afectaran l'atenció sanitària a l'usuari i es limitaran a inversions d'infraestructures i a reducció en la concessió de subvencions a algunes entitats.

RedaccióActualitzat
Ruiz ha explicat que "el sector sanitari no es veurà afectat, pel que fa a les retallades, en tot el que és nuclear". El conseller ha afegit que "hem de conservar el que és nuclear i essencial d'un sistema nacional de salut. Una altra cosa és que afectin inversions que estaven previstes per aquest any, que s'estaven desenvolupant, i afectaran moltes de les subvencions que el Departament de Salut donava a diferents organitzacions".

Ruiz ha dit que s'intentarà que l'impacte sigui menor en les entitats que presten assistència, com ara les organitzacions que es dediquen a col·lectius com ara els malalts de la sida.

El conseller ha insistit que la reforma sanitària que avui aprovarà el Congrés amb un reial decret és un pas enrere perquè deixa alguns ciutadans sense dret a la targeta sanitària. Tot i això, està convençut que no suposarà un canvi en el sistema.

En aquest sentit, el conseller ha dit que "quan un llegeix la llei (veu que) tornem a una cosa que, els que som una miqueta més grans, coneixíem com 'la cartilla'. 'La cartilla, el beneficiario de la cartilla', tot això és un concepte, crec, superat. Per tant, si el mecanisme d'acreditació del dret a l'atenció sanitària ha de ser un mecanisme ja superat, penso que és un error".

Ruiz ha fet aquestes declaracions durant la presentació d'un fòrum internacional sobre la salut que es farà a Barcelona la setmana que ve.






Anar al contingut