El conseller Boi Ruiz als estudis de Catalunya Ràdio.
La conselleria garanteix que la retallada a la sanitat ja s'ha fet i no n'hi haurà de noves.
Barcelona

Boi Ruiz diu que la retallada del 3% no afecta el personal sanitari i garanteix un 2012 sense tisorada en salut

2012 sense retallades en la salut ni en els metges. Això ho ha garantit el conseller de Sanitat, Boi Ruiz. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Ruiz ha deixat clar que "no hi haurà més retallades en serveis sanitaris i, per tant, tampoc pel que fa als professionals que els ofereixen". El titular del departament també ha aclarit que la rebaixa del 3% en les nòmines dels treballadors públics que prepara el govern no afectarà els professionals de la xarxa hospitalària d'utilització pública, el XHUP.

RedaccióActualitzat
El departament de Salut considera que els professionals sanitaris ja han fet prou esforç per contribuir a la política d'austeritat. Per això, el conseller del ram, Boi Ruiz, ha assegurat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que no hi haurà més retallades. És més, Ruiz ha certificat que tampoc els afectarà la rebaixa del 3% que es preveu en els sous de la funció pública.

L'epidèmia de grip millora

Boi Ruiz ha donat una altra notícia positiva. L'epidèmia de grip que aquests dies ha afectat molts catalans va remitent. Ruiz ha explicat que fa poc estaven a més de 400 malalts per cada 100.000 habitants i que ara ja estem per sota dels 360. Per sobre de 300 ja es pot considerar epidèmia, però Ruiz assegura que estem en xifres de l'any passat.

El conseller ha assegurat que el principal problema de salut que té Catalunya és el nombre elevat de malalts crònics generat, entre altres coses, per l'elevada esperança de vida. Boi Ruiz ha afegit que entre altres canvis que s'han de fer al sistema és gestionar millor la prevenció per evitar que el màxim nombre ciutadans caiguin malalts.
Anar al contingut