"Bohemian Rhapsody": la cançó del segle XX més escoltada al segle XXI

El tema de Queen ha arribat als 1.600 milions de reproduccions a les plataformes online
"Bohemian Rhapsody": la cançó del segle XX més escoltada al segle XXI

"Bohemian Rhapsody": la cançó del segle XX més escoltada al segle XXI

El tema de Queen ha arribat als 1.600 milions de reproduccions a les plataformes online
Laura Galán Actualitzat
TEMA:
Música
Queen

Queen

La popular cançó de Queen "Bohemian Rhapsody" ha aconseguit aquest dimarts una fita destacada: és la cançó del segle XX més escoltada a través de les plataformes digitals del segle XXI.

La discogràfica Universal Music ha emès un comunicat en què confirma que aquest tema del grup britànic del 1975 ha superat la xifra de 1.600 milions de reproduccions a les plataformes digitals com Spotify, Apple Music o Deezer, i també a YouTube. Segurament a hores d'ara, i després que tots els mitjans han fet pública aquest xifra, i per tant li han fet més publicitat, les reproduccions han continuat multiplicant-se.

 

 

De fet, Universal Music, la discogràfica de Queen, ha estat promovent les últimes setmanes el single de "Bohemian Rhapsody" a les diferents plataformes aprofitant l'empenta i l'èxit de la pel·lícula del mateix nom. La cinta explica la vida de líder de la banda, Freddie Mercury, i també s'ha convertit en la més taquillera de les que s'han fet sobre una biografia musical. A Espanya aquesta setmana és la tercera pel·lícula més vista de la cartellera.

Quan Queen va editar l'LP "A Night at the Opera", que inclou la peça "Bohemian Rhapsody", els suports eren el vinil i la cinta de casset. Després van ser desplaçats pels CD dels anys 80 i, sobretot, dels 90. Ja aleshores van ser dels més venuts. Però és ara amb les plataformes en streaming, que permeten escoltar música a milers d'usuaris a tot el món i que se sap quants i quan ho estan fent, que s'ha pogut comptabilitzar el rècord.

I en aconseguir-ho ha superat els temes "Smells like teen spirit", de Nirvana, i "Sweet child o'mine", de Guns N'Roses, i també s'ha convertit en la cançó de rock clàssic més popular de tots els temps.


L'entrellat de la cançó

I de què va aquesta cançó tan i tan popular? Doncs ben bé ningú ho sap del cert. Perquè a Freddy Mercury, que la va compondre, no li agradava explicar el sentit de les seves creacions. Preferia que fos el públic qui les interpretés i els donés un significat. Però sí que aquest tema ha fet trencar les banyes de moltíssims analistes per treure'n l'entrellat.

Té una estructura de monòleg interior, sense tornada i amb tres parts principals molt diferenciades: una balada, un passatge d'òpera, i rock dur per acabar.

Quan es va publicar ja es va convertir en un èxit comercial que va ocupar el primer lloc de la llista de senzills britànica durant 9 setmanes i es va convertir en el més venut al Regne Unit.

Devia ser tota una sorpresa per als diversos executius discogràfics, que quan Mercury va voler llançar el senzill van augurar que els 5 minuts i 55 segons que dura la peça eren massa, i que el tema mai arribaria a ser un hit. El públic els va contradir i encara ho continua fent.


Queen a l'"InfoK"

El líder del grup Obeses, Arnau Tordera, és un expert en Queen. Fa unes setmanes disseccionava i analitzava el ""Bohemian Rhapsody" l'informatiu "InfoK" del Súper3, que dedicava tot un programa al grup britànic. Es tracta d'una anàlisi adreçada al públic infantil i juvenil però que pot interessar a tothom que tingui curiositat per saber com està formada aquesta creació excepcional del rock.

 

 

ARXIVAT A:
Música Tecnologia