Un Boeing 777 de la United Airlines a l'aeroport internacional de Chicago
Estats Units

Boeing demana retirar els avions del mateix model que es va accidentar per revisar-los

La companyia aèria United Airlines ha decidit retirar els seus 24 avions Boeing 777, mentre el Japó en suspèn els vols temporalment

RedaccióActualitzat

La companyia nord-americana Boeing recomana suspendre els vols de tots els aparells 777 que funcionen amb el motor de l'empresa Pratt-Whitney. La decisió arriba després de l'incident d'aquest dissabte, quan a un d'aquests avions li va explotar un motor en ple vol als Estats Units. La nau, de la companyia United Airlines, va aconseguir aterrar d'emergència als afores de Denver, Colorado, i cap dels 241 passatgers a bord va resultar ferit.

De forma preventiva i fins que es confirmi la seva seguretat, Boeing demana a les companyies aèries de tot el món que cancel·lin les operacions del Boeing 777 amb el mateix motor. Són 69 avions en funcionament i 59 que es troben emmagatzemats. Segons els darrers registres d'aeronaus, les úniques companyies que operen amb els motors afectats es troben als Estats Units, el Japó i Corea del Sud.
 

"Boeing està inspeccionant activament l'incident relacionat amb el vol 328 de United Airlines. Si bé la investigació està en curs, recomanem suspendre les operacions dels 69 avions 777 en servei i dels 59 emmagatzemats amb motors Pratt-Whitney 4000-112, fins que l'Administració Federal d'Aviació identifiqui el protocol d'inspecció apropiat."

 

L'Administració Federal d'Aviació dels Estats Units (FAA) ha ordenat que s'inspeccionin tots els avions de passatgers Boeing 777 que funcionen amb el motor Pratt-Whitney i adverteix que molts "hauran de ser retirats".

 

 

Un avió Boeing 737 Max de l'American Airlines es torna a enlairar amb passatgers des de Florida el desembre del 2020 (REUTERS/Marco Bello)


Boeing, sota sospita

Abans de la decisió de Boeing, l'aerolínia United Airlines ja havia anunciat que deixa d'operar amb els seus 24 avions d'aquest model. Japó ha pres la mateixa decisió. Al desembre, un Boeing 777 de la mateixa antiguitat, de 26 anys, va haver de retornar després d'enlairar-se a Tòquio per un problema en un motor.

La companyia Boeing ha estat al centre de la pitjor crisi de seguretat de la indústria aeronàutica en dècades arran dels repetits accidents del model 737 Max.

En poc menys de tres anys, hi ha hagut tres accidents que han costat la vida a més de 400 persones, el darrer al gener, quan un Boeing 737 amb 62 persones a bord es va estavellar al mar de Java, a Indonèsia

El 2018 i el 2019, amb només 5 mesos de diferència, dos accidents van deixar 346 morts a Etiòpia i a Indonèsia, per culpa d'errors tècnics. Després de gairebé dos anys, es va enlairar el primer Boeing 737 Max, preparat primer només per a periodistes i després que s'haguessin actualitzat diversos programes operatius i altres components. El primer vol comercial es va fer el desembre del 2020, des de Florida.   

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut