Madrid

Boadella diu que s'ha exiliat a Madrid perquè no hi ha llibertat d'expressió a Catalunya

El sempre polèmic Albert Boadella ha criticat aquest divendres la concepció de la cultura i la manca de llibertat d'expressió que, segons ell, hi ha a Catalunya. El director dels Joglars ha fet aquestes reflexions en un acte a Madrid, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, i rodejat d'Esperanza Aguirre, Isabel San Sebastián i Aleix Vidal Quadras. Boadella ha tingut crítiques per a la Generalitat de Catalunya, per al govern espanyol i fins i tot per a Ferran Adrià i el príncep Felip.

Actualitzat
En un acte a Madrid, Albert Boadella ha assegurat que no hi ha llibertat d'expressió a Catalunya i que per les seves opinions s'ha vist obligat a exiliar-se a Madrid.

El director d'Els Joglars considera que el nacionalisme català és una ficció que manté el país en un règim des de fa més de 30 anys on no hi ha llibertat d'expressió. En aquest sentit, ha dit que algunes actuacions polítiques catalanes li recorden a l'inici del nacionalsocialisme alemany i ha afegit que el tret diferencial de Catalunya "no és especialment la llengua, la sardana o el caganer sinó l'autèntic silenci dels anyells de la cultura".

A més de criticar la situació política a Catalunya, Boadella també ha carregat les tintes contra la situació actual de la cultura, que ha dit, està sotmesa al frenesí de la novetat. El director d'Els Joglars ha dit que la paraula art ha deixat de tenir sentit "des que qualsevol professional dels fogons es declara geni de la creació artística pel simple fet de la deconstrucció d'un salmonet".

En aquest reguitzell de crítiques, Boadella no s'ha estalviat ni el príncep, perquè diu que a casa seva té "un mobiliari que sembla prestat per "La Casa del Tresillo" quan els seus avantpassats tenien penjats a la paret quadres de Velázquez".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut