Vic

Boadella deixa la direcció d'Els Joglars

El nou director serà l'actor Ramon Fontserè, que ha de confirmar si la companyia de teatre tornarà a actuar a Catalunya.

RedaccióActualitzat
El fundador d'Els Joglars, Albert Boadella, deixa la direcció de la companyia. L'actor Ramon Fontserè serà qui prendrà el relleu al capdavant de la companyia teatral. Així ho va anunciar el mateix Boadella durant la presentació de la temporada 2012-2013 de la Compañía Nacional de Teatro Clásico.

El polèmic actor, director, escenògraf i dramaturg ha creat una trentena d'obres durant la seva activitat al capdavant d'Els Joglars, que ha dirigit des de la seva fundació, el 1961.

Entre altres guardons, ha rebut la Medalla d'Or de Belles Arts, el Premi de Cultura '05 de la comunitat de Madrid i també -encara que els va rebutjar- el Premi Nacional de Teatre del ministeri i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Amb la marxa del seu fundador, la companyia podria tornar a actuar a Catalunya. Així ho han assenyalat fonts de la companyia, que, això sí, remarquen que el nou director, l'actor Ramon Fontserè, encara ha de confirmar la decisió.

L'última actuació d'Els Joglars en territori català es remunta al 2006. Poc després, Boadella va assegurar que no tornaria a treballar a Catalunya perquè, segons va dir, se sentia assenyalat "com un traïdor a la tribu".

Anar al contingut