Girona / Barcelona

Boada replica que no tenia competències pels aldarulls de Barcelona

El secretari general d'Interior, Joan Boada, creu que els que li retreuen que es manifestés a Girona la tarda de la vaga general, coincidint amb els aldarulls al centre de Barcelona, només volen desviar l'atenció sobre l'èxit de la convocatòria. Boada ha afirmat que les seves competències estan ben delimitades i que no té cap càrrec de consciència per haver-se manifestat, a més amb el consentiment del seu cap, Joan Saura. El conseller ja l'ha excusat amb l'argument que l'operatiu no depenia d'ell, però CiU, PPC i C's demanen que se'l destitueixi.

Actualitzat
Joan Boada considera que les crítiques que ha rebut només es poden emmarcar en les ganes de "desviar la importància que va tenir la vaga general" i, sobretot, "la manera com la van dur a terme els sindicats, de forma pacífica". 

Des de la Conselleria d'Interior han remarcat que Boada no va descuidar en cap moment les seves funcions perquè l'operatiu estava dirigit per Joan Saura en última instància, pel secretari de Seguretat, Joan Delort, i pel cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Milán. El mateix Saura ho ha explicat durant la compareixença per fer balanç del dispositiu policial. Saura ha recordat que anar a una manifestació "és un dret constitucional". 

Els grups de l'oposició, però, consideren necessari que es depurin responsabilitats. El president de CiU, Artur Mas, creu que la Generalitat "no ha estat a l'altura" i ha criticat que Boada es manifestés per "qüestions partidistes" en ple caos al centre de Barcelona. "Si això passés en un govern seriós, i l'actual no ho és, el president hauria de destituir immediatament l'alt càrrec", ha sentenciat. 

Encara més contundent ha estat el portaveu de C's, Jordi Cañas, que ha exigit a Montilla el cessament de la cúpula d'Interior i ha advertit que, si manté Saura i Boada als càrrecs, "serà responsable directe dels fets de Barcelona per haver col·locat un antisistema al capdavant de la Conselleria". 

També el PPC ha condemnat que Boada "estigués de 'mani' a Girona amb els seus col·legues" en lloc d'estar amb els Mossos, segons ha dit el dirigent del partit a Barcelona, Alberto Fernández Díaz.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut