Gandesa

Boada creu que l'arxivament de la causa contra ell i Saura era de "sentit comú"

En paraules a l'informatiu "Catalunya vespre", de Catalunya Ràdio, l'exsecretari general d'Interior, Joan Boada, ha qualificat de "positiva" la decisió judicial que ha pres la magistrada que investiga l'incendi d'Horta de Sant Joan de no imputar per un presumpte delicte d'obstrucció a la justícia l'anterior cúpula de la Conselleria d'Interior. Així, la jutge arxiva la causa contra l'exconseller Joan Saura, contra el seu número 2, el mateix Boada, i contra tres comandaments dels bombers. La magistrada entén que els fets denunciats per l'acusació particular no són delicte.

Actualitzat
Unes hores després de l'arxivament de la denúncia, Joan Boada s'ha mostrat "molt content", sobretot perquè, com ha explicat, creu que "era el que havia de passar" per "sentit comú".

Boada també ha criticat l'actitud que ha tingut durant tot el procés l'advocat de l'acusació particular, Pau Simarro, de qui ha dit que amb la denúncia que va presentar contra ells "ha volgut despistar per no apuntar als veritables culpables, que són les dues persones que van provocar l'incendi amb què van causar l'accident mortal posterior".

L'exnúmero 2 de Joan Saura creu que des de les files de CiU s'han volgut instrumentalitzar els Bombers de la Generalitat durant tot el procés per interessos polítics. Boada ha titllat l'estratègia d'"innoble".

L'advocat de l'acusació particular no presentarà recurs

Finalment, el lletrat Pau Simarro no recorrerà la decisió de la jutge, tot i que insisteix a considerar que l'actuació de l'antiga cúpula d'Interior sí que és punible.

Uns minuts abans de conèixer la renúncia de Simarro de presentar un recurs contra la decisió judicial coneguda aquest dimarts, Joan Boada ha estat preguntat a Catalunya Ràdio per aquesta possibilitat. Boada ha respost afirmant que si això es produís, no pensaven fer-hi res, només deixar que l'advocat continués "fent el ridícul".

La ironia d'Homs

El portaveu de l'actual govern, Francesc Homs, ha ironitzat dient que la Generalitat s'estalviarà pagar la defensa de l'antiga cúpula d'Interior.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut