Bloqueig a l'aeroport de Hong Kong i grans retards en una nova jornada de protestes

Els manifestants també han protestat davant del consolat britànic per demanar ajuda del Regne Unit

Actualitzat

Diumenge de protestes a Hong Kong després de la gran manifestació de dissabte. Els manifestants han bloquejat els accessos a l'aeroport internacional de la ciutat i han protestat davant del consolat britànic per demanar ajuda del Regne Unit.

 

Bloqueig de l'autopista principal per accedir a l'aeroport (Reuters)

 

Centenars de manifestants han ocupat les principals vies per accedir a l'aeroport i han intentat bloquejar el trànsit aeri, però els vols no s'han suspès. Molts passatgers han hagut d'arribar a l'aeroport a peu, al no poder accedir-hi amb cotxe.

 

Passatgers arriben a peu a la terminal davant del bloqueig (Reuters)

 

La policia antidisturbis ha intentat reduir les mobilitzacions a la força i hi ha hagut enfrontaments a l'aeroport. Davant les protestes s'han suspès els serveis del tren exprés cap a l'aeroport i molts vols han patit grans retards.

Diversos manifestants han explicat que l'objectiu de les manifestacions a l'aeroport és aconseguir visibilitzar el moviment prodemocràtic arreu del món.

 

Policia antidisturbis arribant a l'aeroport (Reuters)

 

Paral·lelament, centenars de manifestants també s'han reunit davant del consolat britànic per demanar que Londres retiri la declaració de Xina amb el Regne Unit de 1984, on es va posar en joc la sobirania de Hong Kong.

Amb crits de "Déu salvi la reina" i banderes del Regne Unit, molts hongkonguesos esperen que el govern britànic escolti el seu reclam.

Amb el lema "Un país, dos sistemes", el govern xinès es va comprometre a mantenir l'autonomia de Hong Kong fins al 2047. Ara, les revoltes pro democràtiques volen recuperar l'autonomia total.

 

 

Dissabte de protestes molt violentes

Les manifestacions de dissabte van acabar amb 5 persones en estat greu després de les dures càrregues policials. Amb llançament de còctels molotovs i maons, incendis urbans, contra canons d'aigua i gasos lacrimògens, les protestes van acabar sent una de les jornades més violentes dels últims mesos de mobilitzacions.

 

 

Un dels episodis amb més tensió de dissabte el van protagonitzar les càrregues policials al metro de Hong Kong. A ulls dels manifestants, aquestes càrregues eren molt semblants a les que van provocar integrants de màfies xineses al juliol.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Hong Kong
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut